Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kayyum protestolarına bir destek de ODTÜ’nün öğretim görevlilerinden geldi. Öğrenciler ve hocalar, yaptıkları ortak açıklamayla Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verdiklerini belirtip "Yaşadığımız sorun sadece Boğaziçi Üniversitesi’nin değil, tüm Türkiye üniversitelerinin ve olası olumsuz sonuçları açısından Türkiye’nin sorunudur" dediler.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atanan AKP’li rektör Melih Bulu’yu protesto etmek için bir araya gelen ODTÜ öğrencileri ve hocaları, “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları atarak eylemler sırasında gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin salıverilmesini talep etti.

BOĞAZİÇİLİLERİN HAKLI MÜCADELESİNİN ARKASINDAYIZ
Evrensel, demokratik, özerk üniversite gelenekleri için mücadele eden Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin haklı mücadelesinin arkasında olduklarını belirten öğrenci ve hocalar; bu gelenekleri savunan üniversite öğrencileriyle gurur duyduklarını söylediler.

BASKI, ŞİDDET VE GÖZALTILAR SON BULMALI

Öğrencilere yönelik baskı, şiddet ve gözaltıların son bulması çağrısı yaparak üniversitelerin özgür ve özerk olmasının toplumsal refah açısından da önemine vurgu yaptılar.

Üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik usullerle seçilmiş kurullarda olması gerektiğine çağrı yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan, özerk, demokratik üniversite ilkesine zarar veren gelişmelerin kaygıyla izlendiği belirtildi.