ODTÜ'de TGB'li bir grup ile geçtiğimiz gün çıkan gerginlik bugün polisin de okula girmesiyle büyüdü. Çoğunluğu üniversite dışından gelen TGB'li 20-30 kişinin üniversite yemekhanesinde çıkardığı gerginliğe polis de dahil oldu, öğrencilere biber gazıyla müdahale etti.

ODTÜ'lü öğrencilerle TGB'liler arasında yemekhanede gerginlik yaşandı. Yemekhanede sloganlar atarak eylem yapan TGB'li gruba ODTÜ'lüler tepki gösterince olay büyüdü. Öğrencilere saldıran TGB üyeleri, özel güvenlik ve polisin gelmesiyle yemekhanedeki eylemine uzun süre devam etti. Yemekhaneye giren polis önce iki grup arasına girdi fakat TGB'li grubu engellemek yerine ODTÜ öğrencilerine biber gazı sıktı. Biber gazından etkilenen öğrenciler, yemekhaneden çıkmak durumunda kaldı. Yemek saatine denk gelmesi sebebiyle birçok öğrenci yemek yiyemedi.

Yemekhanenin boşaltılmasının ardından yemekhanenin Kimya bölümüne bakan kapısı önünde toplanan TGB'li grup burada da öğrencilere sataşmayı ve saldırmayı sürdürdü. Kimya Bölümü önünde toplanan ODTÜ öğrencileri de "Faşizme karşı omuz omuza", "ODTÜ ayakta, iktidara direniyor" sloganlarıyla karşılık verdi. Yüzlerce ODTÜ öğrencisinin alanı terk etmemesi üzerine TGB'li grup polis korumasında araçlara doluşarak okuldan kaçtı. TGB üyeleri, alandan ayrılırken öğrencilere tehditlerini sürdürdü.

ÖĞRENCİLERDEN REKTÖRLÜĞE TEPKİ
TGB'lilerin okulu terk etmesinin ardından ODTÜ öğrencileri Rektörlük binasına yürüyerek yönetime tepki gösterdi. Öğrencilerin etkinlikleri yasaklanırken, üniversite dışından gelen TGB'li grubun polis eşliğinde öğrencilere saldırdığını belirten öğrenciler, "Bugün olduğu gibi bundan sonra da herhangi bir faşist çeteye okulumuzda yer vermeyeceğiz" dediler.

ODTÜ öğrencileri, "Dün ODTÜ'den kovulan TGB şimdi de yemekhanede provokasyon yapıyor. ODTÜ'de sizi barındırmayacağız. TGB'nin yarattığı provokasyon sonucu polis yine ODTÜ'de, polisin de TGB'nin de ODTÜ'de yeri yok" dedi. TGB'nin yemekhanede provokasyon amaçlı slogan atmaya başlamasının hemen ardından hızla kampüse giren polisin nerede beklediğini ve nasıl bu kadar hızlı gelebildiğini soran öğrenciler "Bundan sonra da polis her durumda kampüse girip provokatörleri korurken bize saldırmaya devam mı edecek?" ifadelerini kullandı.