TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Aşı karşıtlığıyla tepki toplayan Soner Yalçın, insanları aşı yaptırmamaya ve ilaç kullanmamaya yönlendirmesi ile gündemdeydi. Bununla ilgili yazdığı kitap da eleştirilerin hedefinde oldu. 

Kendisine yöneltilen eleştirilere yazılarında cevap veren Yalçın Odatv'de yayınlanan 'Bak şu kurnaza' başlıklı yazısında aşı karşıtı tutumu eleştiren bilim insanı Cem Say'ı hedef aldı. Yalçın imtiyaz sahibi olduğu Odatv'de geçtiğimiz günlerde Cem Say'ın gönderdiği yazıyı sansürlemişti.

Son yazısında Say'ı 'lobinin kankası' olarak ilan eden Yalçın yazısında '' Bu köşede aşı üzerinden kitabım hakkında kara propaganda yapan küresel ilaç şirketi GSK lobisini deşifre etmeye başladım...Bu lobinin “kankası” Cem Say’ın bir gün sonra Odatv’ye aşı yazısı göndermesi tesadüf mü? Kırk gündür sosyal medyada yazdıklarını-paylaştıklarını alt alta sıralayıp "makale" adı altında Odatv’ye göndermesinin amacı ne? Odatv’nin özgün-ezber bozan yazılar yayınladığını bile bile, sosyal medyada herkese ezbere bildiği paylaşımlarını neden bize yazıp gönderdi? Yayınlanmayacağını biliyordu!'' ifadelerine yer verdi. 

Yazısının sansürlenmesine tepki gösteren Cem Say A3haber'e yaptığı açıklamada ''Soner Yalçın’ın grip aşısı gibi daha tartışmalı aşılarla mı ilgili konuştuğunu, yoksa kızamık aşısı gibi üzerinde daha fazla uzlaşı olan aşılarla ilgili mi gizem yarattığını bilmiyorum. Ancak tıp dünyasından ‘lobilerin adamı’ olmadığını bildiğimiz, sözüne güvendiğimiz uzmanlar Soner Yalçın’ın yanlış bir şey yapmakta olduğunu söylüyorlar. Soner Yalçın herkesi bu konuları tartışmaya çağırdıktan sonra görüşüne karşı olduğunu düşündüğü bir yazıyı engelliyorsa bu artık tartışmak olmuyor'' ifadelerini kullanmıştı.

'YAZILARIMA ARA VERDİM'
Odatv yazarlarından olan Ahmet Yavuz, Soner Yalçın'ın son yazısında Cem Say hakkındaki iddialarına sosyal medya hesabından tepki göstererek Odatv'deki yazılarına ara verdiğini duyurdu.

Ahmet Yavuz yaptığı paylaşımda ''Bu yazı beni üzdü. Cem Say kumpas sürecinde namuslu insanlar -Odatv çalışanları dahil- doğrandığında, bilim ahlakı gereği, onların kankası olma şerefine nail oldu. O’nu hem sansürlemek hem birilerinin kankası ilan etmek yakışmamış. Bu yazı üzerine Odatv’de yazılarıma ara verdim'' ifadelerini kullandı. 

İşte o paylaşım: