Nuriye Gülmen’in “Öğrenci bursundan bahsetmek istiyorum” şeklindeki sözlerini de içeren mektupları, “kişi ve kurumları hedef göstererek gündem yaratması sebebiyle” sakıncalı bulundu.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre; Tutuklu Yüksel Direnişçisi Nuriye Gülmen’in öğrenci burslarından bahsettiği mektubunun gönderilmesin, “gündem yaratmaya çalıştığı” gerekçesiyle yasaklandı.

Yasaklanan diğer mektubunda da Çorlu’daki tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz’e hakkında açılan davalar nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletiyordu. Bu mektup da aynı gerekçeyle, “kişi ve kurumları hedef göstererek gündem yaratması sebebiyle” sakıncalı bulundu.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Disiplin Kurulu Kararı Tebliğ Belgesi ile 1 Ekim tarihli mektupların yasaklama kararı 5 Ekim 2021’de Gülmen’e iletildi.

Kararda, “‘Öğrenci bursu 650 lira olmuş ya, işte ondan bahsetmek istiyorum’ diye başlayan, 4. Sayfasının 9. Satırında ‘kesilmesi arasında tercih yapmak durumunda kalıyorlar’ diye biten kısımlarının kişi ve kurumları hedef göstererek gündem yaratması sebebiyle sakıncalı bulunmuştur” ifadesi yer aldı.

İhraç edildikten sonra “işimi istiyorum” eylemi yapan ve halen tutuklu bulunan Nuriye Gülmen’in yargılandığı davanın gelecek duruşması yarın görülecek.

Gülmen 5 Ağustos 2020'de İdil Kültür Merkezi'nde 6 kişi ile birlikte gözaltına alınıp 11 Ağustos 2020'de tutuklanmıştı.