Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) önderlerinden Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga 16 Mart 1971'de Malatya Kürecik'teki Amerikan radar üssünü tahrip etmeye giderken, 31 Mayıs 1971'de Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı İnekli Köyü civarında mola verdikleri bir sırada jandarma birlikleri tarafından kuşatılmış ve teslim olmayıp birliklerle çatışmaya girmişti.

İhbar edilen Cemgil, Manga ve Özdoğan çatışma sırasında katledildi. Yaşananların ardından grubu ihbar eden Kahyalı Köyü muhtarı Mustafa Mordeniz, TKP (ML) kurucusu İbrahim Kaykapkaya tarafından öldürülmüştü.

Araştırmacı- Yazar A.Tuncer Sümer, Nurhak Katliamı’nın 50. Yıl dönümünde çevrimiçi bir anma etkinliği düzenleneceğini duyurdu.

Sümer’in etkinliğe ilişkin paylaştığı yayınladığı çağrı metninde şu ifadelere yer verdi:

Bugün 31 Mayıs 2021. Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga kardeşlerimizin katledilmesinin üzerinden tam 50 yıl geçti. Dile kolay, yarım asır…

“Yarım asır önce bugün, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi İnekli köyünde kaybettik o yiğitleri. O büyük yürekleriyle aramızdan ayrıldılar. 

“Onlar benim için hala güven, yoldaşlık ve inanç. Ne yazık ki günümüzde arayıp da bulamadığımız…

“Özgür ve bağımsız Türkiye için hayatlarını verdiler. Çaktıkları kıvılcımın ateşi hala yanıyor. Sönmedi, söndürülemedi. Yüzlerce yıl daha geçse bu kıvılcım sönmeyecek. Ta ki Türkiye’de sömürünün ortadan kalktığı, insanın insanca ve kardeşçe yaşadığı bir düzen kurulana kadar…  İnancımız tam. Bugün akşam saat 20.00’de Zoom üzerinden bir anma toplantımız olacak. Tüm dostlarımızı bekliyoruz.