Ankara Sanayi Odası ziyaretinde ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP'li Numan Kurtulmuş, ekonomide yaşanan krizin nedenlerini "döviz bazındaki fiyat artışları, dünya ticaretini kökten etkileyen gelişmeler, küresel kuraklığın gıda fiyatlarında ortaya çıkardığı artışlar" ifadeleriyle değerlendirdi.

Döviz bazındaki fiyat artışları, dünya ticaretini kökten etkileyen gelişmeler, küresel kuraklığın gıda fiyatlarında ortaya çıkardığı olağanüstü artışların Türkiye'yi de etkilediğini ifade eden AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin, büyüme potansiyelini bu zor süreçte bütün dünyaya gösterdiğini iddia etti.

Kurtulmuş, Ankara Sanayi Odasını (ASO) ziyaret etti. Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartları ve Ankara'daki sanayicilerin meselelerini karşılıklı müzakere etmek üzere sanayicilerle bir araya geldiklerini söyledi.

'TUTARLI ADIMLAR ATIYORUZ'
Başta üretim girdilerindeki fiyat artışı ve hayat pahalılığı olmak üzere sorunlarla karşılaşıldığını belirten Kurtulmuş, sorunların hiçbirisini ötelemeden nasıl çözülebileceğiyle ilgili adımları tutarlı şekilde attıklarını savundu.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

Hepimiz biliyoruz ki ekonominin en önemli aracı, güven ve istikrarın sağlanmasıdır. Türkiye bakımından da konuşacak olursak, vatandaşımız birçok parametrenin yanı sıra öncelikli olarak dövizdeki ve özel olarak da dolardaki gidişatı önemsiyor. Bunun yatay bir seyirde devam edeceği, bir müddet sonra biraz daha aşağıya ineceğini ama sonuçta artık güven ortamını besleyecek bir kur istikrarının sağlanmış olduğunu görüyoruz. Bunun başta sanayicilerimiz olmak üzere bütün üretici kesimlerimize olumlu yansıyacağını biliyoruz. Bunun da Türkiye'yi getireceği nokta inşallah ocak, şubat, mart, yani ilk çeyrekteki enflasyonu baz etkisiyle birlikte de olumlu bir şekilde aşağı doğru çekeceğine inanıyoruz.

'YAŞANAN TÜRBÜLANSLAR YENİ BİR İMKAN SAĞLADI'
"Küresel anlamda ekonomide yaşanan türbülansların inşallah Türkiye ekonomisine yeni bir imkan sağladığını, yeni bir çıkış imkanı sunduğunu düşünüyoruz" diyen Kurtulmuş, bölgedeki ve dünyadaki gelişmelerin Türkiye'nin bölgesinde çok güçlü olması gerektiğini gösterdiğini kaydetti.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

Bunun en önemli ayaklarından birisi de ekonomide gerçekten ayakları yere sağlam basan, ürettiği mal ve hizmetlerle de dünya ölçeğinde rekabet edebilen bir Türkiye'yi oluşturmaktır. İş adamlarımız, sanayicilerimiz bu anlamda sizlerin üstün gayretleri ve fedakarlığıyla, bizim de Türkiye'yi yöneten iktidar partisinin önemli bir şekilde bu konuya sahip çıkmasıyla birlikte, bu yolu çok daha güzel bir şekilde yürüyeceğiz ve Türkiye'nin önümüze çıkan bu bütün riskleri fırsata çevirdiğine ve bundan da çok olumlu sonuçlar aldığına inşallah şahit olacağız.