Erdoğan’ın yıllardır süren diploma tartışması devam ediyor. Anayasa’da Cumhurbaşkanı olabilmek için 4 yıllık fakülte mezunu olma şartı nedeniyle diploma konusundaki şaibe yıllardan beri sürüyor. Bu konu yeni bir gelişme ile yeniden gündemde.

Oğuz Tolga isimli yurttaş Facebook hesabından yayınladığı belgelerde YSK’ya başvurduğunu fakat YSK’nın noter onaylı diplomanın sahteliğinin mahkeme kararı ya da buna eşdeğer bir karar olmadan ispatlanamayacağına dair cevap verdiğini belirtti. Bunun üzerine Noterler Birliği’ne yapılan bir başvuruda alınan kararı yayınlayan Tolga, Noterler Birliği’nin diplomanın usulsüz olduğuna dair karar aldığını belirtti.

Oğuz Tolga ayrıca YSK tarafından yayınlanan Erdoğan’a ait duplikat diplomanın fotoşop usulü ile üretildiğini de iddia etti. Paylaşımları nedeniyle hakkında kovuşturma başlatılan Tolga, mahkemeden diplomaya ilişkin araştırma talep ettiğini fakat araştırmanın hala sürdüğünü, dişe dokunur bir cevap gelmediğini ve gelen yazılarda ilgili başvuruların akıbetinin sürekli yeniden sorulduğunu belirtti.