Kobani'deki çatışmalar gerekçe gösterilerek Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla başlayan 6-7 Eylül 2014'teki Türkiye çapındaki eylemlerde çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Bu eylemlerin yıl dönümünde HDP'li Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı programına konuk eden, aynı zamanda Atatürk posterini masasına yerleştiren İsmail Küçükkaya'ya yazar Nihat Genç'ten tepki geldi.

Genç sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı:

Fox TV'de İsmail Küçükkaya tezgahının önüne Atatürk resmi koymuş.. Ancak resmin arkasında her sabah Babacan'ı Davutoğlu'nu Demirtaş'ın eşini, yani toprak bütünlüğümüze ve anayasaya ve Cumhuriyet'e düşman ne kadar bölücü var onları ağırlıyor!

İsmail Küçükkaya! Atatürkçü kitleyi keriz yerine koyup arkadan Cumhuriyet düşmanlarını istediğin kadar sokuştur, tertemiz muhaliflere kakalamaya devam et, ama unutma, önde Atatürk resmi, bin yıllık meşe çınar ağacı gibidir, çürütmeye, altını oymaya gücün yetmez!

'EŞİM HİÇBİR ZAMAN PİŞMANIN DEMEDİ'
HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının 6-7 Ekim 2014'te gerçekleştirdiği, 2 polisin şehit olduğu, 16 yaşındaki Yasin Börü'nün de aralarında olduğu 35 kişinin yaşamını yitirdiği 'Kobani' eylemlerinin üzerinden 7 yıl geçti. 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümünde FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ‘Çalar Saat’ programının konuğu, cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş oldu.

İsmail Küçükkaya’nın Selahattin Demirtaş’la ilgili “Nereden girdim bu işlere, hayatımı yaşayabilirdim, 5 yıldır cezaevindeyim’ mi diyor, yoksa ‘seçtiğim hayatın bana getirdiği bir bedel bu, ben bunu ödüyorum’ mu diyor?” şeklindeki sorusuna Başak Demirtaş’ın “Hiçbir zaman Selahattin ben pişmanım yaptıklarımdan, cezaevinde olmasaydım daha iyiydi’ asla demedi” yanıtını verdi. Başak Demirtaş, “Türkiye’de Kürtseniz, biraz da muhalifseniz bedelleri oluyor” iddiasında bulundu.