Toplumsal Haber Merkezi

AKP iktidarının ve yandaş medyasının toplumsal direnişlere karşı artık gelenekselleşmiş birtakım savunmaları var. Bunlardan biri de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Haziran Direnişi sırasında söylediği "Mesele üç-beş ağaç meselesi değil" savunması. Bu savunma her toplumsal direnişte güncellene güncellene bugüne kadar geldi.

Bugün, AKP'nin tehdit ve saldırılarına boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve onlara destek vermeye gelen binlerce yurttaş İstanbul Kadıköy'de saldırıya uğradı, onlarca kişi gözaltına alındı. Bunun üzerine beklenen açıklama AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi. partisinin Kars İl Başkanlığını ziyaretinde konuşan Ünal, Erdoğan'ın "üç-beş ağaç" retoriğini güncelleyerek "Boğaziçi Üniversitesinde mesele rektör değil" dedi.

"Bunlar her seferinde sandıkla, demokratik yollarla, seçimle, millet iradesini temsil eden yapıların meşruiyetine inanmadılar" diyen Mahir Ünal, çok haklı savunmasını "Dolayısıyla mesele kendi irademize, millet iradesine sahip çıkma meselesidir" ifadelerini kullanarak tamamladı.