Attığı twet'te LGBTİ bireylere karşı nefret suçu işlediği gerekçesiyle Bakan Soylu'nun mesajına Twitter tarafından uyarı notu eklenmişti.

Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki sergiye tepki gösterdiği ve "Tuzağa düşmeyin" dediği paylaşıma Twitter'dan sansür geldiğini savunarak takipçilerini Telegram hesabına çağırdı.  

Soylu, buradan da "Telegram'da ilk mesajım, ilk video deneyimim" diyerek bir görüntülü mesaj paylaştı.  

Süleyman Soylu, mesajında şunları kaydetti:

Twitter'ın yasaklama politikasını gördünüz değil mi? Bizim kutsalımıza, Kabe'mize yapılan hakaretleri, terbiyesizlikleri fikir özgürlüğü şeklinde değerlendiren Twitter, LGBT'yi, sapkınların kutsallarımıza saldırısına itiraz ettiğimiz, çocuklarımıza bu oyuna gelmemelerini tembihle söylediğimiz tivite sansür getirdi. Bundan sonra Telegram hesabımı aktif bir şekilde kullanacağım.

 

NE OLMUŞTU?
Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 'Kayyım rektör' protestosundaki 'Kabe fotoğrafı' nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine açılan soruşturmayla ilgili "LGBT sapkını" demiş, Twitter bu mesajı Fransa'da ülke kanunları gereği erişime engellemişti. Şikayetlerin artması üzerine ise dünya genelinde Soylu’nun tweet'ine uyarı notu eklenmişti.