İktidarın kontrolündeki Star'ın yazarı ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, yine affedilme peşine düştü. Metiner ‘Tarafsız Cumhurbaşkanı olabilir mi’ sorusunun cevabını aradığı yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘peygamberlerden örnek vererek’ savundu.

Bildiği kadarıyla dünyadaki sistemlerden örnekler veren, Türkiye’deki eski cumhurbaşkanlarının da aslında tarafsız olmadığını ifade eden Metiner, “Herkes taraflı olabiliyor da Erdoğan neden olamıyor” dedi.

Metiner öte yandan, parlamenter sistemdeki cumhurbaşkanlarını ise yürütme yetkisine sahip olmadıkları için ‘süs bitkisine’ benzetti.

Mehmet Metiner’in Star gazetesinde yayımlanan ‘Tarafsız Cumhurbaşkanı ne demek?’ başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

Şimdi deniliyor ki : “Erdoğan kendisine oy vermeyen bilmem şu kadar vatandaşın Cumhurbaşkanı değildir.”

İyi de Trump ve Macron kendilerine oy vermeyenlerin Başkanı oluyor da Erdoğan niye olamıyor?

Erdoğan partiliymiş!

Trump ve Macron partili değiller mi?

Demem o ki hiçbir Cumhurbaşkanı hangi yolla seçilirse seçilsin bütün milletin sevgisine ve rızasına mazhar olamamışlardır. Bundan sonra da olamazlar. Bu işin doğasına aykırıdır.

Peygamberler üzerinde bile böyle bir ittifak söz konusu değildir.

Partili Cumhurbaşkanı olan Atatürk ve İnönü için akıllarının ucundan geçirmedikleri “Tek adam rejimi!” ve “Diktatörlük!” tarzı suçlamaları Erdoğan’ın üzerine boca eden malum odakların akılla, vicdanla ve insafla hiç alakaları var mı Allah aşkına?

Erdoğan söz konusu olunca kriterleri değiştirenlerin siyaseten ahlaki duruşları ve dürüstlükleri tartışılır elbette.