Toplumsal Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun yaklaşık üç ay önce ayrıldığı eşi Özge Erdoğdu, dün gece Twitter’dan Aykut Erdoğdu'yu ifşa etmişti. Eşinin Avukat Tuba Torun'la ilişkisini öğrenip kendisinden ayrıldığını söyleyen Özge Erdoğdu, eski eşinin bir ses kaydını paylaşmıştı. Söz konusu ses kaydında, özel hayat sayılacak kısımlar dışında bir de CHP'de deprem yaratacak kısımlar bulunuyordu. Aykut Erdoğdu, o sıralarda henüz ayrılmadığı eşini, Tuba Torun'la bir ilişkisi olmadığına ikna ederken Tuba Torun'u partide nasıl yükseltmeye çalıştığını anlatıyordu. 

Tuba Torun için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bile beş kez aradığını belirten Aykut Erdoğdu, onu nasıl Parti Meclisi'ne aldırmaya çalıştığını anlatıyordu. Bu ifadeler CHP'lilerin tümünde şok etkisi yarattı. Toplumsal'ın birkaç saat önce servis ettiği kulis haberinde de aktardığı gibi, Tuba Torun'un Aykut Erdoğdu'nun baskısıyla liyakatsiz bir şekilde partide yükseltilmesi özellikle orta ve alt kademe yöneticilerle parti üyelerinde büyük moral bozukluğu yarattı. Meclis'teki kaynaklarımız da, CHP grubunda büyük bir moralsizlik olduğunu, ayrıca kimsenin bundan sonra yaşanacaklarla ilgili bir bilgisi olmadığını aktarmıştı.

BİR İSTİFA BİR İHRAÇ
Toplumsal Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu ise, CHP Genel Merkezi'nde alınan son kararı paylaştı. Twitter hesabından ulaştığı son bilgiyi aktaran Avcu, "CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi tarafından paylaşılan videonun ardından CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuba Torun istifa ediyor" dedi. Tuba Torun yerine yedek üye Bülent Yücetürk'ün YDK'ya dahil olacağını belirten Ali Avcu, Aykut Erdoğdu'nun ise 'kesin ihraç' istemiyle disipline sevkedildiğini belirtti.