104 yurtsever emekli amiralin, son dönemde gündeme gelen 'tekkedeki amiral', 'Montrö'nün tartışmaya açılmasına' ilişkin açıklamasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tepki göstermiş; imzacı amirallere ‘zevzekler’ demişti.

Akşener’in bu sözleri, Fethullahçı çetenin kumpaslarının sıkı destekçisi Rasim Ozan Kütahyalı (ROK) ve Nagehan Alçı çiftinin çok hoşuna gitti.

ROK, "Bravo Meral Akşener! 104 amirali yerin dibine soktu, hepsine zevzek dedi. Bu amirallerin muvazzafken vatansever olmadıklarını ortaya koydu. Çok samimiyetle bu 104 dalmaçyalıya öfkeliydi Akşener. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da böyle net demokrat açıklama bekliyor Türk milleti" dedi.

'ULUSALCI MİLİTARİSTLERİN' KUYRUĞUNA TAKILMAMIŞ
Alçı da Meral Akşener'ın çıkışı için şöyle konuştu:

"Şimdiden Türk siyasi tarihine geçen o ‘zevzeklik’ çıkışıyla tam olarak ezber bozdu ve oyunu değiştirdi. O sebeple Akşener ‘gamechanger’ bir siyasetçidir diyorum. Akşener’e göre amiraller o bildiriyle aslında bilmeden İYİ Parti ve CHP’ye kumpas kurdular. Bilmeden yaptılar bunu ama yaptılar. Haklı Meral Hanım. O sebeple o amirallerin muvazzafken yaptıklarını bile sorguladı Akşener. Fakat bu son derece cesur tavrı yüzünden 3 gündür linç ediliyor. Mevcut rejim blokunun iktidarda kalmak bağlamında en büyük gücü olan ulusalcı-militarist kitlenin Akşener’i linç etmesi normal ama tuhaf şekilde sol ve liberal geçinen aydınlar bile bu cesur çıkışı nedeniyle kendisini yerden yere vuruyorlar. Siyasi tahlilleri hep yanlış çıkmış ve o yüzden de hep etkisiz olmuş bir gazeteci 'Meral Akşener bindiği dalı kesti' yorumunda bulunmuş mesela. Amirallere yaptığı cesur çıkış sebebiyle Meral Akşener’in yükselişi durmuş!"

"Meral Hanım’ın bu zeka dolu hamlesini de o sebeple İYİ Parti’yi destekleyen aydınlar kavrayamadılar. Partisi içinden de Akşener’i anlayamayan çok kişi oldu. Oysa Akşener o ezber bozan davranışıyla üzerinden bitli yorganı atıp kurtuldu. Kendini toplumun yüzde 80’lik bir bölümünden oy alacak hale getirdi. Dar ama medyada inanılmaz gürültü çıkarabilen bir ulusalcı-militarist kitlenin kuyruğuna takılmadı ve gerçek bir merkez-sağ lider tavrı gösterdi Meral Hanım"