Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, TRT’nin “CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor” altyazısı ile yaptığı programda CHP’yi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef göstermesine tepki gösterdi.

“TRT’YE SARAY’IN GÖLGESİ SİNMİŞTİR”
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Yüksel Mansur Kılınç, “Devletin yayın kuruluşu TRT, Tekadam Radyo Televizyonu TRT’ye dönüştürülmüştür, dedi.

Kılınç, TRT Yasasının 5. Maddesi ile Anayasanın 133. Maddesine göre TRT’nin özerk ve tarafsız olmasının yasal zorunluluk olduğunu hatırlatarak, TRT’nin yasalara aykırı yayın yaparak suç işlediğini vurguladı.

“TRT’de yayınlanan programın üç katılımcısının SETA elemanı olması tesadüf değildir” diyen Kılınç “TRT’ye, Kalemi Mahsusacılık yapan İletişim Başkanlığının, dolayısıyla Saray’ın gölgesi sinmiştir” dedi.

'SETA’YI FİŞLEME RAPORLARINDAN TANIYORUZ'
Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TRT’nin ilişkili olduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, kendisini Sarayın “Kalem-i Mahsusa”sı olarak gören kişi, 2018 yılına kadar SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğünü yapmıştır. Bu kişi İletişim Başkanlığı’na atanmadan önce Enine Boyuna programında yorumculuk yapmıştır. Enine Boyuna Programının yorumcularından Burhanettin Duran SETA Genel Koordinatörü, Hasan Basri Yalçın SETA Strateji Araştırmaları Direktörü, Nebi Miş ise SETA Siyaset Araştırmaları Direktörüdür. Saray İstihbaratı rolüne soyunan SETA’yı, medya kuruluşlarını ve medya çalışanlarını fişlediği raporlarından da tanıyoruz. “

'SETA’YA AŞIK TRT’YE SORUYORUZ'
TRT’nin halkın cebinden yıllık 2.6 milyar lira gelir elde edip buna rağmen geçen yılı 92.1 milyon TL zararla kapattığını hatırlatan Yüksel Mansur Kılınç, “TRT CHP’yi hedefleyerek aslında başarısızlığını gizlemeye çalışmaktadır” dedi.

Kılınç, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan, SETA’ya aşık TRT’ye soruyoruz” diyerek TRT’yu şu soruları yöneltti:

“TRT programında, partimizin tutarlı bir dış politikasının olmadığı, CHP’nin sadece eleştirdiği ancak alternatif sunmadığı ileri sürülmekte. TRT’de CHP’nin dış politikasının anlatıldığı ve partimizin yetkili isimlerinin katıldığı bir program yapmayı düşünmekte misiniz?