Zeytinli Rock Festivali’nin yasaklanması, gündemde yer alırken tüm müzik meslek birlikleri, ortak bir açıklama yaptı. MSG, MESAM, MÜYAP MÜYORBİR, ''Festivalleri bir kalemde iptal etmek yerine, yapılmaları için el birliği ile mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz'' diyerek, Zeytinli Rock Festivali dahil, ''her türlü yasakçılığa, bu tür zihniyetlere, müziğin ve sahnelerin engellenmesine karşı'' ortak bir bildiri yayımladı.

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği başkanı Ferhat Göçer, Mesam Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül, Mü-yap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Seyhan ve Müyorbir Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen'den ortak bir bildiri geldi.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle normale dönmekte zorlanan müzik sektörünün şimdi de yasaklamalar ve engellerle mücadele etmek zorunda kaldığını dile getiren müzik meslek birliklerinden gelen açıklamada, ''Son dönemlerde bazen kadın solistlerin kıyafetleri, bazen etnik dillerin kullanımı, bazen politik farklılıklar, çoğunlukla da halkın örf ve adetlerine aykırılık, hatta müzik emekçilerimiz ve yüz binlerce izleyiciyi zan altında bırakan ağır ithamlar gerekçe gösterilerek festivallerin ve konserlerin yasaklandığına tanık oluyoruz'' denildi.

Açıklamada ülkenin çok kritik bir dönemden geçtiği belirtilerek, ''Ekonomik zorluklar ve pandemi, müzik yaratıcılarının koşullarını bu denli zorlamışken bir de soyut gerekçelere dayanan yasaklar sadece müzisyenlerin değil, hayatını bu sektörden kazanan müzik emekçilerinin ve festivalleri heyecanla bekleyen yüz binlerce müzikseverin de mağdur olmasına yol açıyor'' ifadeleri kullanıldı.

Festivalleri bir kalemde iptal etmek yerine; yapılmaları için el birliği ile mücadele edilmesi gerektiğini düşündüklerini bildiren birlik, ''Unutmayalım ki Devletimizin Anayasamızca tanımlanan görevleri arasında 'sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korumak' da var. Son olarak bu bağlamda Zeytinli Rock Festivali’nin kaymakamlık tarafından yasaklanması da derin bir mağduriyete yol açmıştır'' dedi.

Etkinliğin yapılabilmesi için gerekli önlemleri almak yerine; iptal etme kararı alan Burhaniye Kaymakamlığı’na seslendiklerini dile getiren birlik, ''Sizi, festivalde sahne alacak binlerce müzik emekçisini ve ailelerini, konserlerden evine ekmek götüren sektör bileşenlerini, festivali dört gözle bekleyen yüz binlerce müzikseveri düşünerek kararınızı gözden geçirmeye davet ediyoruz'' açıklamasını yaptı.

Müzik meslek birlikleri, açıklamasını ''Festival ve konserlerin iptal edilmediği aksine gerçekleştirilmesi için tüm imkanların seferber edildiği bir iradenin toplumsal barış ve huzura büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Hepimizin müziğin birleştirici gücüne ihtiyacı var'' şeklinde bitirdi.