Toplumsal Haber Merkezi

Müzik emekçileri de pandemiyle birlikte birçok meslek gruplarına yapıldığı gibi kaderlerine terk edildi. Pandemi sürecinde çok sayıda müzisyen 'geçinemediği için' intihar etti. Son iki günde iki müzisyen canına kıydı. Birlik Sendikası ise bu düzeni değiştirmenin ancak birlikte mücadeleyle mümkün olduğunu belirtiyor. Birlik Sendikası, müzisyen Haluk Levent ile birlikte müzik emekçilerine yönelik yapacakları projenin ilk görüşmesini gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Sendika ayrıca, Haluk Levent’in önümüzdeki günlerde elde edeceği reklam gelirini sendikaya üye olan ihtiyaç sahibi müzik emekçileriyle paylaşarak sendikalaşmaya ve müzik emekçilerine desteğini sunacağını da belirtti. 

Birlik Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Sendikamız ve Haluk Levent işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz projenin ilk görüşmesini yaptık. Haluk Levent önümüzdeki günlerde elde edeceği reklam gelirini sendikamıza üye olan ihtiyaç sahibi müzik emekçileriyle paylaşarak sendikalaşmaya ve müzik emekçilerine desteğini sunacak" ifadeleri kullanıldı.