Toplumsal Haber Merkezi

Yazar Hasan Ali Toptaş'ın daha önce kabullendiği taciz iddialarını dün yaptığı yeni açıklamayla yalanlamasının ve kendisine karşı 'organize bir şey' yürütüldüğünü savunmasının yankıları sürerken ilginç bir çıkış da yazar Muzaffer Oruçoğlu'ndan geldi. 

Aslında Oruçoğlu, Hasan Ali Toptaş'la başlayan taciz ifşalarına ilk yorumu, ifşaların ilk günü olan 10 Aralık'ta dahil olmuştu. Bu tarihteki mesajında, Toptaş’a karşı tam bir linç kampanyası yürütüldüğünü savunan Oruçoğlu, "Kitaplarını almayın, kitaplarını basmayın, Avrupayla bağlantılarını kesin, ödül vermeyin...daha bir yığın şey. Eleştirilmeli ama iş bu noktaya vardırılmamalıdır. İçtenlikle özür dilemiştir" demişti. Muzaffer Oruçoğlu "Masum insan yoktur" diye de eklemişti.

Oruçoğlu dün gece ise bambaşka bir mesaj yazdı. Mesajına "Öpmeme kızmayın. Mücadele için ayağa kalkan, dik duran, ışığa ve kitaba aşık her kadını öperim" diye başlayan Oruçoğlu, "Yanaktan, alından, dudaktan, benim için hiç fark etmiyor" diye de detaylandırdı.

"Zaaf ve hataları ne olursa olsun, isterse bana kadın düşmanı desin. Öperim" diyen Oruçoğlu mesajını "Hayatım onları öpmeyle geçti" ifadesiyle tamamladı.

Oruçoğlu'nun bu mesajı gece saatlerinde birçok kullanıcıyı şaşkına çevirdi ve bir anda gündeme oturdu.