Bir sokak röportajında vatandaşın 'Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz.' söylemleri sonrasında Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılar sosyal medya hesaplarında muz yeme içerikli video ve paylaşım yaptı. Videolar büyük tepki topladı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden paylaşılan bu videoları gerekçe göstererek yaptığı açıklamada 'yabancı uyruklu 7 şahsın yakalandığı' belirtilirken, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından söz konusu 7 kişi hakkında sınır dışı etme işlemlerinin başlatılacağı kaydedildi.

HDP'DEN TEPKİ
HDP ise gözaltıları ve sınır dışı etme kararına tepki gösterdi. HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcüleri Gülsüm Ağaoğlu ve Veli Saçılık‘ın imzasıyla yayınlanan açıklamada, 'Göçmenleri ekonomik ve sosyal krizin sebebi gibiymiş gösteren propagandaya hem iktidar hem de kimi muhalif partiler ortak oluyor' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada 'Türkiye’nin de taraf olduğu hatta körüklediği Suriye’deki savaş devam ederken muz yeme videosu bahane edilerek göçmenler ölüme terk edilemez' denildi.