Müyesser Yıldız, Mayıs 2020 yılında Kars Çemçe bölgesindeki bir operasyonla ilgili yaptığı paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alınmış, “PKK seviciliği” ile suçlanmıştı.

Yıldız da bunun üzerine Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuş, ancak üç gün sonra “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmış ve 5 ay hapis yatmıştı.

Yıldız’ın Soylu hakkında açtığı manevi tazminat davasının üçüncü celsesinde karar verildi. Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi, açılan davanın kabulüyle, 1 TL’lik manevi tazminatın davalı Süleyman Soylu tarafından, paylaşımın yapıldığı 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yasal faizi ile ödenmesine, istinaf yolu açık olmak üzere karar verildiğini bildirdi.

ÇERÇEVELETİP DUVARA ASACAĞIM
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, gazeteci Müyesser Yıldız'ı aradığını ve tazminatı ne yapacağını sorduğunu söyledi. Pehlivan, Yıldız'ın cevazbını şöyle aktardı:

Yüklü miktarda bir tazminat olsaydı Mehmetçik Vakfı’na bağışlardım. Ama şimdi çerçeveleteceğim ve duvara asacağım. Zira, bu karar uzun zamandır görmediğimiz bir durumu da yaşattı. Mahkeme güçlünün de cezalandırılabileceğini gösterdi. Kuşku yok ki hakkın teslim edilmesi anlamında önemli bir karardı.