İyi Parti  İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğu'nun dün akşam saatlerinde sosyal medya paylaşılan videosunda "Biz Müslüman olmayan Türk’e, Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim" sözleri gündem oldu. Konuyla ilgili Odatv'ye konuşan Yavuz Ağıralioğlu, "Bu video kesilip, biçilerek ahlaksızca bir çalışma yapıldı" dedi.

Sosyal medyada paylaşılan videonun 2013 yılında çözüm sürecinde çekildiğini ifade eden Yavuz Ağıralioğlu, "Ben bu videoda PKK'lıları kasederek konuştum. Çözüm sürecinde söyledim ve hükümetin siyasi retoriğini eleştirdim. Dediğim şudur hükümete o dönem, 'Siz müslüman olmayanı Türk ve insan saymıyorsunuz, o zaman bu PKK'yı ne sayıyorsunuz da bunlarla oturuyorsunuz, görüşüyorsunuz" sohbetinden kesilip, biçilip çıkarılmış bir şerefsizlikle karşı karşıyayım" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ EKİBİ
Zafer Partisi ve Ümit Özdağ'ın bir operasyon girişimi olduğunu ifade eden Yavuz Ağıralioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsanda biraz akıl olur. Ben dört senedir siyaset dilini makul bir hale getirmeye çalışıyorum bu kastedilen sözleri söyleyecek kadar aklımı peynir ekmekle mi yedim. Bu Ümit Özdağ ekibi bu operasyona heves etti. Ümit Özdağ da yazmış ki 'Atatürk'le birlikte savaşan hristiyanlar vardı onlar Türk değil mi' böyle laf mı olur. Ben bir sosyolojiden bahsediyorum, iki mevzu PKK.

HRANT DİNK VURGUSU
Odatv'den Masum Gök'e konuşan Yavuz Ağıralioğlu Hrant Dink vurgusu yaparak şunları vurguladı:

Çözüm sürecinde Hrant Dink meselesi de gündemdeydi. Ben Hrant Dink için 'Hrant Dink bu topraklarda derdine derman arayan, bu toprakların Ermenisidir ve Türk milletindendir' dedim. Derdine dermanı bu topraklarda arayan mezhebi, dini, ırkı ne olursa olsun bu topraklardandır, Türk milletindendir. Ben bunu çözüm sürecinde sağlam bir distur olarak sundum piyasaya. Şimdi şunların yaptığına, heves ettiğine bak yazık ya.

'DİNDARLARA SALDIRILMASIN'
Öte yandan dindarların hedef alındığını belirten Yavuz Ağıralioğlu, "Şunu da belirtmek isterim. Ak Parti iktidarı dindarlara çok büyük zarar verdi.Ak Parti iktidarı dindarları çok kötü temsil etti. Bunlar dindarları kötü temsil etti diye milletin dinine imanına saldırılmasını da makbul karşılamayalım, düzeltmeye çalışalım" diye konuştu. 

Yavuz Ağıralioğlu'nun "Ahlaksızca kesilip, biçilerek yayınlandı" dediği o video şöyle: