Toplumsal Haber Merkezi

Sakarya'da MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a ait olan ve daha önce de benzer olaylar yaşanıp can kayıpları olmasına rağmen hiçbir önlem alınmayan havai fişek fabrikasında bir patlama daha meydana geldi. 

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamayla ilgili açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2" dedi.

Son açıklamayı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Koca "Sakarya'daki patlamada şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi" dedi. Koca "45-50 kişi ise hala kayıp" ifadelerini kullandı.

İlk bilgilere göre yaralıların büyük kısmında duyma kaybı olduğu öğrenildi.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin konuşan Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce "Vahim bir tablo var. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Patlamalar devam ediyor. Bütün ekiplerden yardım istiyoruz" dedi.

13 DAKİKADA ÜÇ BÜYÜK PATLAMA
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaların ardından deprem kayıt cihazlarının 11.05, 11.15 ve 11:18'de 3 büyük patlama kaydettiğini açıkladı.

'BOMBA DÜŞTÜ SANDIK'
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hâlâ sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis” ifadelerini kullandı.

“Çok güçlü bir patlamaydı. Telefonlarımız susmuyor. Tüm kentte duyuldu. Çevre illerde de duyuldu. Bomba düştü sandık” diyen Babaoğlu, “Şu an güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik çemberi kuruldu” ifadelerini kullandı.

2009'DA 1 ÖLÜ, 37 YARALI - 2014'TE 1 ÖLÜ, 2 YARALI
Aynı fabrikada 2009 yılında meydana gelen bir patlamada 1 işçi yaşamını yitirmiş, 37 kişi de yaralanmıştı.

Son olarak Aralık 2014'te aynı fabrikadaki patlamada da 1 işçi yaşamını yitirirken 2 işçi yaralanmıştı.

Coşkunlar Havai fişek fabrikasında Ramazan ayında atılan topların yanı sıra çeşitli havai fişekler de üretiliyor.