İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Yol TV adlı YouTube kanalında Onur Toper’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kısa süre önce otobüslere, toplu ulaşıma yapılan zamlar hakkında konuşan Murat Ongun, “Kimse istemez %30 zam yapmayı. İETT’yi batağa sürüklemişler, şu anda bile zararına çalışıyor” dedi.

Murat Ongun şu ifadeleri kullandı:

7 Haziran oldu, 1 Kasım oldu, refarandum oldu, cumhurbaşkanlığı oldu, işte bizim İstanbul’da 2 seçim oldu. Hep seçim yılı olduğu için ne yapıyor popülist iktidarlar aman zam yapma, oy kaybederiz. Benzine, mazota çatır çatır zam geliyor. Bu araçlar neyle çalışıyor? Bunla çalışıyor. E bakım masrafları euro bazlı, burda bir kayıp var ama zam yapma. Halk ekmek, aman zam yapma. Hamidiye, aman zam yapma. Onu yapma bunu yapma, kalite aşağı iniyor ve 3 yıllık bir zamsız dönem var. Şimdi Türkiye’de 3,5 – 4 yılda neyin fiyatı aynı yerde sabit kaldı ki? Sen zam yapmadan bu işi götüreceksin, yani İETT büyük zarardaydı. Öğrenciler 80 liraya geziyordu 2 yıl önce, şimdi 50 liraya geziyor, bu nerden sübvanse ediliyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından. Zammın yapılma gerekçesi budur. 3.5 – 4 yıl boyunca fiyat artışı yapılmamış, İETT iyice bir batağa süreklenmiş, çalışamaz konuma gelmişti ve zam yapılması da gerekiyor. Kimse istemez %30 zam yapmayı ancak o bile yeterli değil. Şu anda bile bu işi zararına yapıyor İETT.