Toplumsal Haber

Akdeniz Üniversitesi hastanesinde tedavisi devam etmekte olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 3 gün önce yoğun bakımdan çıkmış ve normal servise alınmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Böcek'i odasında ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Böcek'in vekili Mehmet Hacıarifoğlunu görevden aldığı iddia edildi.

Başkan Böcek'in yerine ilk 10 gün CHP’li meclis üyesi Oktay Başaran’ı tayin ettiği, 10 gün sonunda göreve dönünceye kadar yine CHP’li meclis üyesi Büşra Özdemir tarafından vekaletin yürütülmesine karar verdiği öne sürüldü.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu da iddia edilenler hakkında açıklamada bulundu.

Böcek'in kendisine verdiği vekaleti sonlandırdığına dair 'sahte belgenin' paylaşıldığını dile getiren Hacıarifoğlu, bunu yapanlar hakkında hukuki işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

Hacıarifoğlu, Böcek'in geri alacağı güne kadar bu görevini devam ettireceğini belirttiği açıklama şu şekilde:

Çeşitli sosyal medya platformlarında, sayın Başkanımız Muhittin Böcek’in şahsıma verdiği vekaleti sonlandırdığı noktasında bir sahte yazı paylaşımı yapılmaktadır. Bu yazı sahtedir ve belgeyi düzenleyenler hakkında gerekli soruşturmayı yapmak üzere teftiş kurulumuz görevlendirilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ki huzur ve sükunet ortamını sahte yazılarla bozmaya çalışanlar hakkında gerekli tüm idari işlemler tarafımdan hiç çekinilmeden derhal uygulamaya konulacaktır.

'BAŞKANIN İRADESİNİ KORUMAK İÇİN BU KOLTUKTAYIM'
Önemle belirtmek isterim ki; sayın Başkan'ın iradesini ortadan kaldırmak için koltuktan kalkmıyor değilim, tam tersine Başkan'ın herkesçe bilinen malum olan iradesini korumak için bu koltukdayım. Zira Başkan, tarafıma vekalet vermiştir ve vekaleti sahibine iade etmek üzere dört gözle sayın başkanımızın göreve dönmesini bekliyorum. Kimi menfaat gruplarının düzmece evraklarla başkanın iradesini sakatlayarak belediyeyi ele geçirmesine müsade etmeyeceğim. Anılan evrakın şekil ve öz olarak doğru olup olmadığının anlaşılması için teftiş kuruluna soruşturma emri verdim. Müfettiş raporuna göre gereken işlemleri tesis edeceğim.

Sayın Başkanımız emanetin asıl sahibi Muhittin Böcek tarafıma verdiği emaneti geri aldığı güne kadar görevimi hakkıyla yapmak üzere görevimin başında olduğumu tüm Antalya kamuoyununa duyururum.