Toplumsal Haber Merkezi

Uzun süren Covid-19 tedavisinin ardından taburcu olarak 4 ay sonra göreve başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yurttaşlara yazılı bir açıklamayla hitap etti.

Mesajına "Sizleri; çeyrek yüzyılı aşan siyasi hayatım ve CHP çatısı altında hizmet verdiğim 18 yıl boyunca, duyduğunuz güvene ve verdiğiniz sorumluluğa hiç ihanet etmemiş olmanın huzuru ve mutluluğuyla selamlıyorum” diye başlayan Böcek, hastalığı boyunca CHP'deki bazı çıkar gruplarının etik olmayan bir şekilde, gelecek hesapları yaptıklarına şahit olduğunu belirtti ve bu kişiler için "insan olmayı unuttular" dedi.

İçinin huzurlu, alnının da ak olduğunu belirten Muhittin Böcek, "Göğsümde taşıdığım en onurlu rozet de; memleketimin ve vatanımın hiçbir köşesinde, başımı öne eğdirecek bir yanlışa imza atmamış olmaktır" dedi ve gücünü hep sevgiden, Cumhuriyet'ten ve Atatürk'ten aldığına dikkat çekti.

HEPİMİZİ İNSANLIKTAN UTANDIRDILAR
Hastalığı boyunca sevenleri sayesinde ayakta kaldığını ve mücadele edebildiğini vurgulayan CHP'li Böcek, hastalık dışında bir başka acı gerçekle daha yüzleştiğini kaydetti ve mesajını şöyle sürdürdü:

Bu süreçte ‘vefanın' ne kadar önemli olduğunu anladım, bir kez daha. 18 yıl boyunca çatısı altında mücadele ettiğim, ilkelerine ve ideallerine hiç ihanet etmediğim, başarıya ulaşması için her zaman var gücümle çalıştığım partimizin çatısı altında bulunan bazı menfaat gruplarının insan olmayı unuttuklarını gördüm.

Ahlaki ve etik olmayan bir şekilde, gelecek hesapları yaptıklarına şahit oldum. Bu şahısların oyunlarına, benimle birlikte siz de şahit oldunuz; biliyorum.

Uğrunda savaş verdiğimiz demokrasiye yakışmayan, seçilmiş bir başkanın inisiyatiflerini hiçe sayan uygulamalar yapmanın dışında; bu insanların, ben hastanede yaşam savaşı verirken öleceğimi, hatta öldüğümü düşünmeleri hepimizi insanlığımızdan utandırdı.

CHP'li Böcek açıklamasını "Kendimden ve taşıdığım değerlerden hiç vazgeçmeden, aynı azim ve kararlılıkla, size ve Antalya'mıza hizmete devam edeceğim" ifadeleriyle noktaladı.