Sputnik’ten Ali Çağatay'la Seyir Hali programına konuk olan gazeteci Ahmet Demir, Sarıkaya’nın kendisini Ankara’ya çağırdığını ve “Özür dilerim, gel sana bir yemek ısmarlayayım” dediğini ifade etti.

“Daha da saçmalamaması için telefonu kapattım” diyen Demir, kendisine verilen destek dolayısıyla üzüntüsünün biraz da olsa hafiflediğini belirtti.

Demir, özetle şunları söyledi:

Keşke böyle bir olay yaşanmasıydı, keşke böyle bilinmeseydim. Keşke orada haksız olsaydık, o sorunu çıkaran biz olsaydık. Ve bu adamın o kızması haklı olsaydı, o yediğim tokadı sineye çekebilseydim. Ama suçsuz olmak… Bu zorumuza gitti.

Demir, Çağatay'ın Cuma günü yaşanan olayın İHA tarafından bir süre gizlemesi konusunda da şu yorumu yaptı:

Ben yayınlanmasını istemiyordum. Böyle bir şeyin yayılmasını istemedim. Ailem görsün istemedim.  Nasıl olduysa bir şekilde birileri paylaşmış.

HABERTÜRK'TE SARIKAYA YOK
Muharrem Sarıkaya, hafta içi her gün Habertürk ekranında Duygu Kaya ile Gün Başlıyor isimli programı sunuyordu. Programda bugün Sarıkaya yer almadı.

KANAL ÖNÜNDE PROTESTO VAR
Gazeteciler bugün İstanbul Taksim'de bulunan Habertük binası önünde protesto eylemi gerçekleştirecek.

DİSK Basın-İş'ten de konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Basın emekçisi Ahmet Demir'e atılan tokadı suratında hisseden herkese bir çağrımız var: Hepinizi, meslektaşımızın yanında olmak ve sorumlulardan hesap sormak için Beyoğlu'ndaki Habertürk binası önüne davet ediyoruz. 20 Aralık Pazartesi, 18.30 Habertürk Genel Merkezi.