CHP'nin son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, kurduğu Memleket Hareketi'yle Türkiye'yi geziyor.

Konya'ya giden İnce, kentteki temaslarının ardından basın açıklaması yaptı. Ekonomiyi eleştiren İnce, Memleket Hareketi'nin nasıl finanse edildiği sorusuna da yanıt verdi. Muharrem İnce, hareketin 50 kişilik kurucuları olduğunu, gönüllülerden oluştuğunu belirterek, "Bir depo benzin 3 bin liraya doluyor. Bin kilometre gidiyor. Sırayla dolduruyoruz. Gittiğimiz yerlerde insanlar yemek veriyor. Otel paralarını da cebimizden ödüyoruz" dedi. Uçak kiralamadıklarını, 10 yaşındaki bir otobüs kiraladıklarını belirten İnce, Türkiye'nin bütün illerini gezeceklerini söyledi.

'HALKI YOKSUL AMA DEVLET BAŞKANLARININ HİÇBİRİ YOKSUL DEĞİL'
Açıklamasında Türkiye'nin ekonomik olarak zorda olduğunu kaydeden İnce, işsizliğin arttığını belirtti. Konya'da tarıma önem verilmesi gerektiğini ve sanayinin bu bölgeye kaydırılarak insanların zenginleştirilmesi gerektiğini söyledi.

İnce ekonomiyi eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

Dünyada en yoksul 50 ülkenin 32'si Müslüman ülke. Bunların içinde bir tane dahi yoksul devlet başkanı yok. Halkı yoksul ama devlet başkanlarının hiçbirisi yoksul değil. Devleti yönetenlerin görevi fakir müminlere sabır dilemek değildir. Onu mümin kendisi yapar. Ama sabır taşını da çatlattılar. Devleti yönetenlerin görevi tedbir almaktır.