Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Türkiye'nin önünü açan ve demokrasiyi getiren bir siyasal oluşumun peşindeyiz. Önümüzdeki süreçte yüzde 50+1'i alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Ben de çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim" dedi.

"Memleket Hareketi" adlı bir girişime başlayan ve parti kurma çalışmalarını sürdüren CHP'li İnce, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'den istifa eden milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in kendi kuracağı partiye geçip geçmeyecekleri sorusuna İnce "Evet" diye yanıt verdi.

İnce istifa eden vekiller hakkındaki iddialarla ilgili "Özcan Özel partinin 1999'da baraja takıldığı günlerde ilçe yöneticiliği ve il başkanlığı yapmış arkadaşım. Hüseyin Avni Aksoy adı belli sanı belli. Mehmet Ali Çelebi, Silivri zindanlarında ağır bedeller ödemiş genç bir kardeşimiz. Bu arkadaşlarımıza, iftira atmak yakışmaz" dedi.

'CHP'DE SARAYIN ÇIRAKLARI VAR'
"Önce ikna etmeye çalışıyorlar, ikna edemeyince de iftira atarak arkadaşlarımı karalamaya çalışıyorlar. Koltuk hırsı bunları öyle bir noktaya getirmiş ki, artık akıllarını başlarından almış. Koltuk hırsından başka bir şey düşünmüyorlar" diyen İnce "Bu iktidarla bu muhalefet birbirinin kopyası oldu. Saray'ın çırakları oldu CHP de artık. Gerçekten sarayın çırakları var" ifadelerini kullandı.

'BİR BÜYÜK TEK ADAM, BİR KÜÇÜK TEK ADAM'
İnce "Sayın milletvekillerimize yapılan seviyesiz, mesnetsiz ve yakışıksız iftiralardır. Tek bir delil kırıntısı dahi yoktur.  Partide zaten demokrasi kalmamış. Muhalefetin görevi iftira atmak değildir. Kendi içinde demokrasiyi yok etmişsin. Sen bu ülkeye nasıl demokrasi getireceksin. Kim inanır sana, kendi içinde tek adam olmuşsun. Bir büyük tek adam, bir küçük tek adam. Ön seçimi kaldırmışsan, grup başkanvekilliği seçimini kaldırmışsan, tek adaylı kongreler yapmışsan, 950 imza toplayıp 750 oy almışsan, insanlara baskı kurmuşsan nasıl sen Türkiye'ye demokrasiyi getireceksin" diye konuştu.

PARTİ PROGRAMI TAMAMLANMAK ÜZERE
Parti kurma çalışmalarına ilişkin "Biz tüzüğümüzü hazırladık, üyelerle genel başkan seçiminden tutun yakında hepsini açıklayacağım. Programımız üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda yüzde 90 oranında program tamam" diyen İnce istifa eden milletvekilleriyle istifa öncesi ve sonrası da görüştüğünü belirtti.