Eski CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, "Bin Günde Memleket Hareketi" ismiyle Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen Madımak Oteli'ni ziyaret eden Muharrem İnce’nin katliamcıların isimlerinin de yer aldığı “anı köşesi”ne karanfil bırakmasına tepki gösterdi.

Söz konusu anı köşesinde, 33 aydının ve iki otel görevlisinin öldürülmesinde rol oynayan iki katilin de isminin yer alması, daha önce tepkilere neden olmuştu.

'ADALETSİZLİK İŞTE BUNDAN GÜÇ ALIYOR'
Babası şair Metin Altıok'u Sivas Katliamı'nda yitiren Zeynep Altıok Akatlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sn Muharrem İnce, Sivas’ta yıllardır katillerimizin adının kaldırılması için mücadele verdiğimiz 'sözde anı köşesi'ne karanfil koyarak 'memleket turuna' başlamış. Katillerin özel afla serbest kalmasına uzanan 27 yıllık adaletsizlik bu normalleştirmeden güç alıyor" diye yazdı.

Altıok, "Değişim ve adalet için siyasetin sıradanlıktan kurtulması gerek. Göstermelik simgesel bir ziyaret yerine neyle karşı karşıya olduğumuzun bilincinde, neyle mücadele ettiğini bilerek mesaj veren topluma da örnek olacak bilinç ve farkındalık olmalı" açıklamasında bulundu.