"Bin Günde Memleket" hareketini başlatan CHP’li Muharrem İnce, konuşulmaya devam ediyor.

Osmanlı'nın hürriyet düşmanı sultanı Abdülhamit'in torunu Orhan Osmanoğlu da, ogunhaber'deki köşesinde, "İnce ince beklentiler..." başlıklı yazısıyla Muharrem İnce mesajı verdi.

Muharrem İnce'nin başlattığı hareket için, "Her sese kulak verin. Kutuplaştırıcı dilden uzak durun" diyen Osmanoğlu, "Ellerimizi yumruk olarak sıkmak yerine tokalaşmak için uzatalım" dedi.

Orhan Osmanoğlu, Muharrem İnce için yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sayın Muharrem İnce yeni bir siyasi yolculuğa çıkıyor. Siyaset, kıldan ince kılıçtan keskin bir köprüde ateşten gömlek ile yürüme sanatıdır. İnsanların fikirleri farklı olsa da (ki olabilir) ortak noktaları olduğuna inanıyorum. Farklılılar zenginliktir, bize göre. Çeşitlilikler ayrışım sebebi olmamalı.

Memleket sorunları incelerken sadece meseleye parasal rakamlar olarak bakmak yanlış olur, bunların psiko-sosyolojik boyutu da var. Tıpkı bir hastalığın olduğu gibi. İlimde dalları birbirinden kesin çizgilerle ayırmak yanlış. Ayrıdır ama yer yer iç içiçedir. Sorunlar sadece kendi alanında rakamsal verilerle izah edilemez.

Her sese kulak verin. Kutuplaştırıcı dilden uzak durun. Ayrımcı kelimeleri literatürünüzden atın. Yeni kelimeler, kavramlar keşfedin. Kullanın. Ama, aman millî olsun!

Ellerimizi yumruk olarak sıkmak yerine tokalaşmak için uzatalım. Yapamıyorsanız bile anlatın. Geleceğe not düşmektir. Sen köşe taşı ol, illa seni keşfedecek Sinan bulunur.

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.