Geçtiğimiz aylarda Memleket Hareketi'ni başlatan ve Türkiye'yi dolaşan siyasetçi Muharrem İnce, sosyal medya hesabından Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyım rektörü Melih Bulu ile ilgili bir tepki daha gösterdi.

İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir öneri sunarak şunları söyledi:

Melih Bulu'ya Rektör Yardımcısı bulmak için Hukuk ve İletişim Fakültesi kuracağınıza, Melih Bulu'ya bir üniversite kurun da Boğaziçililer de rahatlasın Türkiye de!

Muharrem İnce, geçtiğimiz gün de Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret etmiş, protesto edilen kayyum Melih Bulu'nun kendisiyle görüşmek istediğini ancak reddettiğini anlatmıştı. Kendisi de Boğaziçi mezunu olan İnce, Güney Kampüs'te öğrencilerle sohbet ederken "Az önce bir arkadaş geldi görevli, 'Rektör sizinle görüşmek istiyor' dedi, tabii gitmeyeceğim ben" dedi. Bir öğrenciyi dinleyen İnce, "Bu yeryüzünde insanı üç kişi kıskanmaz. Biri annesidir, biri babasıdır diğeri de öğretmenidir. Öğretmen hep gurur duyar öğrencisi iyi bir yere geldiğinde. Ben son yıllarda politika, bütün bileşenleriyle çok kirlendiği için öğretmen kimliğimi tercih ettim. Gerekçem buydu" ifadelerini kullanmıştı.