Toplumsal Haber Merkezi

Ankara'da bugün basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce erken seçim tartışmalarına değindi. İnce, 2022 sonbahardan önce erken seçime gidilmesini beklemediğini söylerken çarpıcı bir değerlendirme yaptı. İnce, Çanakkale Köprüsü açılmadan Erdoğan’ın seçime gitmesini beklemediğini söyledi. 

Kendisine sorulan “Erken ya da baskın seçim öngörüyor musunuz” sorusuna, Muharrem İnce şu yanıtı verdi:

2022 sonbahardan önce seçim öngörmüyorum. Seçimin iki yolu var biliyorsunuz ki ya Erdoğan’ın takdiri ya da 360 milletvekilinin isteği. Muhalefetin 360 milletvekili olmadığı için erken seçim olması sadece Erdoğan’ın takdirinde. Tabii yanılırsam bir şey diyemem ama ben son gelişmeler çerçevesinde Çanakkale Köprüsü’nü açmadan Erdoğan’ın seçim kararı vermeyeceğini düşünüyorum.

'PARTİ OLARAK AÇIKTA KALMAK İSTEMEDİK'
Kurucu istifaları ve tartışmalarla sarsılan Memleket Partisi’nin çok kısa sürede örgütlenmesini tamamladığını iddia eden İnce, 18 Eylül’de gerçekleşecek kurultay ile ilgili “Erken seçim dedikoduları var. Biz Memleket Partisi olarak açıkta kalmak istemedik, seçime girmek istiyoruz. Bu nedenle kısa sürede örgütlenmemizi tamamladık ve kurultay kararı aldık. O gün görkemli bir kurultay yapacağımızı düşünüyorum. Bütün her şeyi kendi imkânlarımızla yaptık, her şey 80 kişinin imkânlarıyla yapılmıştır” açıklamasını yaptı.