TSK'da tarikat yapılanmalarına izin verilmemesi çağrısında bulunan ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin önemine dikkat çektikleri açıklama sebebiyle haklarında dava açılan emekli amiraller hakim karşısına çıktı. "Anayasal düzene karşı suç için anlaşmak” iddiasıyla ceza istenen emekli amiraller davasında duruşma savcısının değiştiği bildirildi.

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın aktardıklarına göre, Duruşmanın başlangıcında Mahkeme Başkanı konuşurken izleyicilerden Bülent Gürkut, "Sizi duymuyorum. Yüksek sesle konuşun" diye tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı, bu kişinin dışarı çıkartılmasını istedi. Önce dışarı çıkmayı reddeden Gürkut, görevlilerin ikazlarından sonra, "Sizin mahkemenizi reddediyorum" diyerek dışarı çıktı; salondakilere de, "Susuyorsunuz, hepinize yazıklar olsun" sözleriyle tepki gösterdi.

Bazı sanıkların Avukatı Ahmet Erdoğan, savcı değişikliğini gündeme getirirken, "Burada hazin, duygusal, vicdanları sızlatan savunmalar yapılmıştı. Maalesef savcımız bunu kaçırmıştır. Bu konuda da endişelerimizi belirtiyorum" diye konuştu.

'SİYASİ DAVA' OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKİLDİ
Emekli amirallerin avukatı Hüseyin Ersöz, bu davanın siyasi bir dava olduğunu vurgularken, müvekkilleri 3 eski Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın koruma kararının kaldırılması ve lojmandan cıkarılmasına karşı açtıkları davada 6 kez alınan yürütmeyi durdurma kararının uygulanmamasına dikkat çekti. Avukat Nevzat Güleşen de "İfade içın beklerken müvekkilimin tuvaleti geldi. Giderken, 'Çişini tutamayan bır adamım. Ben mı darbe yapacağım?' dedi. İşte bu davanın özeti budur" diye konuştu.