AKP 7. Olağan Büyük Kongresi bugün gerçekleştirildi. 50 kişilik MKYK üye sayısı 75’e yükseltilirken oy pusulası da belli oldu. Oy pusulasında, AKP üst düzey yönetiminde yer alacağı söylenen eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın olmaması dikkati çekti.

8 Kasım 2022’de Instagram hesabından, “Görevden affını isteyen” eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yönetiminde görev alabileceği iddia edilmişti.

Ayşe Böhürler, Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Metin Külünk, Şamil Tayyar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin kaybedilmesiyle eleştirilen eski AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da listenin dikkat çeken isimleri arasında.

7. Olağan Büyük Kongresi'ni gerçekleştiren AKP'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu kadrosu aday listesi de belli oldu. Listede AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, MKYK asil üye adayları listesinde yer alırken, Mahir Ünal da TBMM'ye çekiliyor. AKP'nin yeni genel başkan vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş oldu. 

AKP Medya Tanıtım Başkanı olarak görev yapan Mahir Ünal 75 kişilik MKYK listesinde yer almadı. Kamuoyunda gündeme gelen Kabine değişikliği haberlerini ilk doğrulayan Mahir Ünal'dı. Kulislerde, Erdoğan'ın Mahir Ünal'ı kabinede değerlendireceği konuşuluyor.

ÜNAL NE DEMİŞTİ?
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kabine değişikliği iddialarına ilişkin "Tabii değişim konuşulmaya başlanınca kaçınılmaz olarak bütün sistemin bir parçası değiştiğinde sistemin hepsinde hareketlilik ortaya çıkıyor. 2023'e dönük sadece partide değil diğer alanlarda da Sayın Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır. Yeni bir düzenlemeye gidecektir, önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" ifadelerine yer vermişti.