HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin bugünkü grup toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Faili meçhul cinayet yok" sözlerini değerlendirdi. Sancar, "Kendi dönemindeki cinayetler faili meçhul değil, apaçık belli. Bunlar yargılanmıyor, yargı önünde hesap sorulmuyor. Burada cinayetlerin faili belli, akıbetler belirsiz" dedi. 

"Kaçakçılık, uyuşturucu, petrol ve silah ticareti mi arıyorsunuz?" diye soran Sancar, "Yoksul köylünün katırlarına değil gemiciklerinize, TIR’larınıza, uçak filolarınıza bakın" şeklinde konuştu.

'KÜRT HALKI SAHİPSİZ DEĞİLDİR'
Halkımızın kararlılığı ve haklı mücadelesi karşısında hiçbir zorba yönetimin başarı şansı yoktur, olmayacaktır. Hakkari'ye, Şemdinliye gitmemizin özel bir sebebi vardı. Derecik'te bir çoban ve arkadaşı askerin açtığı ateş sonucu yaralanmıştı 15 gün önce. Hakkari'de son 5 yılda 15 sivil kolluk güçlerinin hedef gözeterek açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.17 sivil yaralandı. Biz de halkımızın sahipsiz olmadığını göstermek halkımızla kucaklaşmak amacıyla gittik. Kürt halkı sahipsiz değildir. Bu zorbalığı alt edecek birikime ve inanca da sahiptir.

'FAİLLER YARGILANMIYOR, HESAP VERMİYOR'
İçişleri Bakanı da geçenlerde kendi döneminde faili meçhul cinayet olmadığını, işkence yapılmadığını söyledi. Doğrusu şu: Kendi dönemindeki cinayetler faili meçhul değil, apaçık belli. Bunlar yargılanmıyor, yargı önünde hesap sorulmuyor. Burada cinayetlerin faili belli, akıbetler belirsiz. Biz onu da adaletle belirtli hale getirmek için yürütüyoruz mücadelemizi.