Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir operasyon gerçekleştirildiği duyurulmuştu.

"Savunma sanayii sektöründe yasa dışı ilişkilere bulaştıkları tespit edildiği" söylenen ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürütüldüğü duyurulan operasyonda, SSB çalışanları ile "çıkar ilişkisi"nde bulundukları gerekçesiyle şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Özbilgin'in evinde yapılan aramada bavul içinde 1,5 milyon dolar ve euro bulundu. Banka kasasında ise 3 milyon euro daha ele geçirildi. Özbilgin, savunmasında ‘'Parayı bir arkadaşım arabamda unuttu. Ben de evimde muhafaza ediyordum” dedi. Savcının, “Parayı neden bırakmadığına” yönelik sorusuna ise, “İhmalim oldu. Parayı o akşam iade etmem gerekirdi. Kendisi bilahare deyince umursamadım” yanıtını verdi.

Operasyonda Özbilgin ile birlikte toplam 6 kişi gözaltına alınmıştı. Özbilgin, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” suçlamasıyla tutuklandı.