Toplumsal Haber Merkezi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'ndan Ankara Milletvekili seçilen Mustafa Destici, katıldığı bir televizyon programında ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Programda Destici "Elhamdulillah Türkiye'de aç insan yok. Bu bizim için, bizim toplumumuz için büyük bir onur ve gurur meselesi. Buna zaten toplum da müsaade etmez" ifadelerini kullandı.

Sözlerini "Fakirimiz yok mu, yoksulumuz yok mu var. Esnaf olan, tüccar olan işi azalan yok mu var. Bütün bunlar var" ifadeleriyle destekleyen Destici, "İşsizlik dünyanın gerçeği, anormal görmemek lazım" dedi.

"Türkiye'de bir işsizlik ya da bir iş beğenmeme var mı" sorusunaysa Destici, "Her ikisi de var. Şimdi iş beğenmemeyi ya da işe uygun personel eksikliğini nerde görüyoruz" cevabını verdi.

'MÜLTECİLER UCUZ İŞ GÜCÜ' İTİRAFI
Desitici "Biz ülkemizde 5 milyona yakın mülteci var. Bunların önemli bir kısmı çalışıyor şu anda. En az 1 milyon mülteci çalışan var. Bunların önemli bir kısmı da bizim güney hattı şehirlerimizde. Gaziantep Ticaret Odası ile toplantı yaptık. Baktım ki, bir şikayetleri yok çünkü ucuz iş gücü elde etmişler. Bunu da üretime yansıtıyorlar. Bunu anormal görmemek lazım. İşsizlik, dünyanın bir gerçeği" dedi.