Toplumsal Haber Merkezi

Gazeteci-Yazar Mine Kırıkkanat, Nokta TV'de sürekli konuk olduğu Noktalı Virgül programında, Ezgi Yeşiltepe'nin sorularını yanıtladı. Programda Henry Barkey, Osman Kavala ve Aslı Aydıntaşbaş arasındaki tuhaf ilişkiler ağını değerlendiren Kırıkkanat, "Bunlar aynı örgütün insanları. Birbirlerini ele vermiyorlar. Temiz insanlar değil. Bu olayda en kirlisi Aslı Aydıntaşbaştır." ifadelerini kullandı. 

Mine Kırıkkanat'ın değerlendirmelerinden ara kesitler şöyle: 

NEDEN İKİ YIL SUSTULAR? 

Bir casusluk filmine tanıklık ediyoruz. Osman Kavala 5 yıldan beri hapiste. Olmamalı hapiste. Hıyanet çetesinin içinde kendisini değerlendirmeme rağmen iki yıl önce tam bavulunu yapmış çıkarken tekrar tutuklanmasına neden olan CIA’nın eski Türkiye Danışmanı Henry Barkey ile olan yemeğiydi.

Meğer yemeği o yememiş...Casusluk yapan Henry Barkey, Aslı Aydıntaşbaş isimli gazeteci ile yemek yemiş. Barkey hangi gazeteciyle yemek yediğini açıklamak için iki yıl bekledi? Aslı Aydıntaşbaş, çok sevdiği Osman Kavala’yı niçin iki yıl önce kurtarabilecekken hiçbir şey söylemedi? Osman Kavala sustu. Casuslar arası dayanışma. Bunlar aynı örgütün insanları. Birbirlerini ele vermiyorlar. Temiz insanlar değiller.

EN KİRLİSİ AYDINTAŞBAŞ

Bu olayda en kirlisi Aslı Aydıntaşbaş’tır. Annesi ve babasını tesadüfen tanıyorum ben... Annesi ve babası çok tatlı insanlardı. Aslı’nın gazetecilik okumasını, Amerika’ya gitmesini babası söylemiştir. “Senin gibi bir gazeteci olmasını istiyoruz” dedi. Benim gibi olamadı. Çok da dürüst bir gazeteci olamadı. Çok çirkin bir gazeteci oldu. Henry Barkey, Ekim Alptekin, Aslı Aydıntaşbaş, CIA’nın sorumluları nedir bu ilişkiler ağı? Nasıl bir hıyanetin içinde Türkiye? Bir de bakıyoruz ki Can Dündar yönetimi Cumhuriyet ‘Yetmez Ama Evet’çiler tarafından ele geçirilip Türk yerine Türkiyeli demeyi teklif eden insanlar tarafından 2015 yılından 2018 yılına kadar köşe yazarlığı yaptırlmış bu kadına.

'KAVALA'YI MARDİN'DE AKP'LİLERLE BASTIM'

Osman Kavala’da bence Avrupa Birliği’ne hizmet eden bir aracı. Osman Kavala’yı ben AKP’lilerle Mardin’de bastım diyebilirim. AKP hükümetini muhafazakar demokrat müslümanlar olarak Avrupa’ya satan kişidir. Türkiye’nin kötülüğünü istemesinin bedelini ödüyor. Hükümette bu hıyanetin içerisinde yer alıyor…

İşte o program: