AKP'nin Yeliz kod adlı vekili Ahmet Hamdi Çamlı, Radyocu Adem Metan'ın YouTube'daki programına katılarak açıklamalarda bulundu. Çamlı'nın konuşmasının en dikkat çekici kısmı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu hakkındaki açıklamaları oldu.

AKP'nin Yeliz'i, İBB Başkanı İmamoğlu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İStanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan daha yakın olduğunu iddia etti. "Bunu ruz-i mahşerde Ekrem görecek" diyen AKP'li Çamlı "Vallahi billahi tallahi, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ve domuzu 2 dakikada yemekle övünen Canan denen kızdan 1 milyon kat daha Ekrem’e yakın olarak bunları söylüyorum. Bunu ruz-i mahşerde Ekrem görecek. Kafası tabuta küt diye çarptığı zaman karşısında beni görecek. Bunu ciddi söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Çamlı'nın ilginç açıklamalarına tepkiler de gecikmedi. Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat sosyal medya hesabından AKP'nin Yeliz kod adlı vekilinin, İmamoğlu hakkındaki bu açıklamalarına "Ben saçlı bıyıklı Camuka’ya benzetiyordum, meğer saçlı bıyıklı Azrail’miş düpedüz" ifadelelerini kullandı.