Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından Twitter, server'ların yükünü hafifletmek adına milyonlarca hesabu kalıcı olarak silecek. Karara gerekçe olarak eski hesap kullanıcılarının yeni gizlilik politikasına onay vermemiş olmalarını gösteren Twitter, ilk defa aktif olmayan hesaplara yönelik bu kadar büyük çapta bir temizlik yapacak. Hayatını kaybeden kullanıcıların da hesapları, eğer giriş bilgilerini bilen bir kullanıcı yoksa 11 Aralık’tan itibaren silinecek. Şirket, bu operasyonla gerçek kullanıcı sayısını da tam olarak öğrenmeyi hedefliyor.

ŞİRKET POLİTİKASI KAPSAMINDA

Twitter, aktif olmayan hesaplara yönelik geliştirilen şirket politikası kapsamında, 6 ay veya daha uzun süre kullanılmayan hesapları 11 Aralık'ta kalıcı olarak silecek.

Twitter hesaplarının aktif bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla oluşturulan yeni politikayla kullanıcıların platforma giriş yapması ve hesabını aktif bir şekilde kullanması hedefleniyor.

BBC'nin haberine göre, Kullanıcıların en az her 6 ayda bir hesabına giriş yapması ve paylaşım yapması gerekiyor. Hesaplarına giriş yapan ancak paylaşım yapmayan kullanıcıların hesapları da silinecek.

Silinmesi planlanan hesaplara e-mail aracılığıyla bilgilendirme yapıldı.

MİLYONLARCA HESABIN SİLİNMESİ BEKLENİYOR
 
Ölüm sebebiyle kullanılamayan hesaplar da eğer varisler tarafından aktif şekilde kullanılmıyorsa yeni politika kapsamında platformdan kaldırılacak.

Twitter'ın ilk defa büyük ölçekli bir şekilde aktif olmayan hesaplara yönelik bu uygulaması, platformun kullanıcı sayısını etkilemeyecek.

Twitter, aktif kullanıcı sayısını hesaplarken her gün en az bir kere sisteme giriş yapan kullanıcılar üzerinden hesaplıyor.

Kesin bir rakam paylaşılmasa da milyonlarca hesabın aktif olmadığı için silinmesi bekleniyor.