Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak 24 Şubat'ta yapılacak il kongresinde aday olmayacağını duyurdu.

Erdoğan'ın Şenocak'ın yerine Osman Nuri Kabaktepe'yi getirme kararı verdiği ileri sürüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er'in yaptığı paylaşımda, “Ak Parti İstanbul il örgütünde 1 yıldır beklenen değişim nihayet gerçekleşiyor. Bayram Şenocak'ın yerine gelecek yeni isim de belli oldu gibi” diye yazarak Osman Nuri Kabaktepe adını işaret etti.

MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNE YAKIN
AKP'de Numan Kurtulmuş ve Mustafa Şentop'a yakın olduğu belirtilen Kabaktepe ise son paylaşımında, “Anlamak için sadece bilmek yeterli değil, kalbin de perdelenmemiş olması gerekli. Kavramak için sadece duymak gerekli değil, gönlün de kapanmaması gerekli” ifadelerine yer verdi.

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR?

  •  Fatsa İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
  • Refah Partisi ve Fazilet Partisinde çeşitli görevler üstlenen ve Kurucu başkanı olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulundu.
  • 2004 yerel seçimlerinde de SP’den Fatsa belediye başkan adayı oldu.
  • Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkanlığı da yapan Kabaktepe, İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyeliği ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) yüksek istişare kurulu üyeliği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcılığı görevinde de bulundu. 2016 yılında da Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

AKP ÜYESİ DEĞİL İDDİASI
Avukat Burak Bekiroğlu ise Osman Nuri Kabaktepe’nin AKP üyesi olmadığını iddia etti.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Bekiroğlu, “Parti üyeliği olmayan, yeni atanan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin öncelikli olarak partiye üyelik kaydının yapılması elzemdir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.