Toplumsal Haber Merkezi

Uzun süredir görevi bırakacağı konuşulan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabında yaptığı hamleler ‘istifa mı etti’ sorusunu akıllara getirdi. Ziya Selçuk konuşulanlara sessiz kalmayı tercih ederken bakanlıktan tek cümlelik bir yanıt gelmesi ise dikkat çekti...

Bakan Selçuk, kişisel Instagram hesabından biyografisinde bulunan ‘Milli Eğitim Bakanı’ sıfatını kaldırdı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Instagram hesabı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı takip etmeyi bıraktı. toplumsal.com.tr

Ziya Selçuk’un istifasına ilişkin henüz net bir açılama yapılmazken, gerçekleştirdiği işlemler, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını akıllara getirdi. Damat Albayrak da istifasını Instagram hesabı üzerinden paylaştığı bir açıklama ile gerçekleştirmişti.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre AKP içerisinde kriz yaşandığı, pandemi sürecindeki hamlelerden dolayı Selçuk ve Koca’nın sorun yaşadığı öğrenildi. İplerin koptuğu an olarak ise okulların açılması olduğu belirtildi. Bakan Selçuk’un yakın çevresine ‘Bakan mıyız, emir eri miyiz belli değil’ diyerek sitem ettiği ve kamuoyuna ‘tek suçlu’ olarak gösterildiğini söylediği belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Lütfen, Bakanlığımız resmi iletişim kanalları tarafından paylaşılmayan içeriklere itibar etmeyiniz” denildi.