AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 12 Şubat'ta yaptığı konuşmada 2 milyon tablet dağıtıldığı açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dağıtılan tablet sayısı için “2021 yılında Mart ayı sonunda 660 bin adedi geçmesi hedeflenmiştir” dedi. 

Erdoğan 12 Şubat'ta yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı 40 bin tableti eleştirmişti. Erdoğan, MEB'in “2 milyon tablet” ve sadece Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi’nin 50 bin tablet dağıttığını söylemişti.

ANKA'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre; Bu açıklama üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması için CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir önerge verdi. MEB’in 2 milyon tabletin dörtte birini bile henüz ulaşamadığı ortaya çıktı. Selçuk, önergeye verdiği yanıtta 31 Mart 2021 tarihine kadar dağıtılan tablet sayısı şu şekilde açıklandı:

Dağıtımı yapılan 500 bin tablet bilgisayarla birlikte 4,5G GSM hatlı 25 GB kotalı internet paketi dağıtımı tamamlanmıştır. Bakanlığımızca tablet bilgisayar ve internet paketi dağıtımı tedarik sürecine bağlı olarak 2021 yılında Mart ayı sonunda 660 bin adedi geçmesi hedeflenmiştir.

Ziya Selçuk, 2 Şubat'ta başka bir önergeye verdiği cevapta dağıtıla tablet sayısının 359 bin 120 olduğunu belirtmişti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Askıda Tablet Kampanyası’na ilişkin kendi kurumsal internet sayfasında da Şahinbey Belediyesi’nin dağıttığı tablet sayısı 20 bin olarak duyuruldu.