Milletvekilleri ile onların anne, baba, eş ve çocuklarına 4 yıldızlı otellerde yatarak ücretsiz tedavi hizmeti verilecek.

TBMM, 1 Ekim’de yeni yasama dönemine girmeye hazırlanırken TBMM Başkanlığı farklı alanlarda birçok sağlık kuruluşuyla anlaşmalar yapıyor. 

TBMM Başkanlığının bu kapsamda yaptığı bir anlaşmaya göre, milletvekilleri ve onların anne, baba, eş ve çocuklarını kapsayan ücretsiz lüks sağlık hizmeti devreye girdi.

TBMM Başkanlığı Yatarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sağlık Hizmetleri Alım Sözleşmesi kapsamında, 4 yıldızlı Patalya Lakeside Resort Hotel’de milletvekilleri ile anne, baba, eş ve çocukları ücretsiz olarak yatarak tedavi görebilecek. Milletvekilleri ve ailelerine ücretsiz yatarak tedavi hizmeti sunacak olan ve normal gecelik konaklama bedeli 350 lira olan Ankara Gölbaşı’ndaki otel, Başkent Üniversitesi’ne ait.

ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, otel yönetimi tarafından milletvekillerine gönderilen duyuruda şu bilgilere yer verildi:

“Değerli Misafirimiz,

Otelimiz ile imzalanan TBMM Başkanlığı Yatarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesi kapsamında, yapılacak olan tedavilerde ve konaklamada hak sahibi anne baba eş ve çocuklarda aynı haklara sahip olacak ve sözleşme dahilinde ücret talep edilmeyecektir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında konusunda tecrübeli ve uzman doktorlarımız, fizyoterapistlerimiz, sağlık personelimiz ve yüksek teknolojiye sahip cihazlar ile sizlere ev ortamı aratmayacak şekilde konforlu bir hizmet vermekteyiz. Hedefimiz misafirlerimize konusunda tecrübeli ve son teknoloji cihazlar ile ‘önce sağlık’ prensibi ile hizmet vermektir.”

AĞRI, FONKSİYON KAYBI VE YAŞAM KALİTESİNDEKİ BOZULMALAR ÜCRETSİZ TEDAVİ EDİLECEK

ANKA'dan Mehtap Belen'in haberine göre; Otel yetkilileri tarafından, milletvekillerine gönderilen ayrıntılı bilgilendirmede, vekil ve ailelerin, ağrı, fonksiyon kaybı ve yaşam kalitesindeki bozulmalar ile bağımlılıklar konusunda otel konforu ve kalitesi eşliğinde ücretsiz hizmet verileceği vurgulanırken, “Deneyimli sağlık personeli gözetiminde, fizik tedavi uygulamaları, havuzlarımız ve fitness salonumuz sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın kapılarını aralamanız için bekliyor” denildi.

VEKİL VE AİLELERİ REHABİLİTE EDİLECEKLER

Milletvekillerinin yanı sıra, anne, baba, eş ve çocuklarının ücretsiz olarak yatarak tedavi görecekleri otelde, verilecek olan hizmetlerin ayrıntıları ise şu şekilde açıklandı:

“Merkezimizde; ağrı, fonksiyon kaybı, yaşam kalitesinde bozulma ve bağımlılığa yol açan tüm romatizmal, nörolojik, ortopedik, kardiyopulmoner ve algolojik hastalıkların primer ya da tamamlayıcı tedavileri, fiziksel tıp modaliteleri, medikal ve manupülatif tedavileri kullanarak alanında uzman hekim ve deneyimli fizyoterapistler aracılığıyla yapılmaktadır.

Uygulama Alanlarımız

Nörolojik Rehabilitasyon

Ortopedik Rehabilitasyon

Romatolojik Hastalıklar Rehabilitasyonu

Ağrı Tedavisi Spor Yaralamaları ve Rehabilitasyonu

Geriatrik Hastalıklar Rehabilitasyonu

Osteoporoz ve Rehabilitasyonu

Covid Sonrası Hastalıkları Rehabilitasyonu

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yöntemleri

Hidroterapi  (Su ile tedavi)

Traksiyon Tedavisi (Bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde kullanılan bir fizik tedavi çeşidi)

Ultrason Tedavisi (Fizik tedavide ultrason-Yüksek frekanslı akustik titreşimler)

Elektrik Stimulasyonu (Fizik tedavide elektriksel uyarım)

Manuel Terapi (Uzman kişiler tarafından eklemlere veya ilişkili yumuşak dokulara uygulanan pasif hareketler)

Egzersiz (Fizyoterapistin hazırlayacağı program ile zayıf bölgeleri kuvvetlendirmek- Kas ve iskelet sistemini çalıştırmak)