HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammed Cihad Ebrari, 26 Haziran’da Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde gözaltına alınmış ve 27 Haziran’da adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü’ne 20 Haziran’da gönderilen bir ihbarın ardından hakkında yapılan çalışma sonucunda “terör örgütü faaliyetleri” nedeniyle kırmızı bültenle arananlar ile Muhammed Cihad Ebrari’nin çekildiği anlaşılan fotoğraflar suçlama konusu yapılmıştı.

HDP’li Kaya, sosyal medyada yayınladığı videoyla oğlunun bugün yine gözaltına alındığını açıkladı. Kaya “Bugün bahçedeyken savcının yakalama kararı ile ekipler geliyor ve oğlumu, yanında torunumla beraber gözaltına aldılar” dedi.

‘TORUNUMLA BİRLİKTE GÖZALTINA ALDILAR’
Kaya şunları söyledi:

Adli kontrol bugün başladığı için bize tebliğ gelmeden sabah birlikte Bayramiç emniyetine geldik. Bize henüz tebligat gelmedi dediler. Buna rağmen oğlum geldiğine dair belgeyi imzaladı. Kendisi hakkında bilgileri verdi ve düzenli şekilde adli kontrolleri yapacağını bildirdi. Bugün bahçedeyken savcının yakalama kararı ile ekipler geliyor ve oğlumu, yanında torunumla beraber gözaltına aldılar. Şu anda cezaevine giriş işlemlerini yaptılar. Biz burada beklerken, diğer taraftan alıp götürdüler. Adaletsizliğin her boyutuyla ülkemizi ne kadar kuşattığını hücrelerimize kadar yaşamaya devam ediyoruz. Güçlülerin hukukunda değil, hukuk güçlü olduğunda zalimlerle hesaplaşmamız yakındır.