MHP’li Aliağa Belediyesi’nde 31 Mart seçimleri sonrası işten çıkarılan 250 işçinin kurduğu direniş çadırında eylemler sürüyor.








Çadırda nöbet tutan, haklarını arayan ve “İşimize geri dönmeden, çadırdan çıkış yok” diyen işçiler, işlerine geri dönmek istiyor. 31 Mart seçimleri sonrası, MHP’li Aliağa Belediyesi, “teknolojik gelişme ve gelirin azalması” gibi gerekçelerle önce görev yerlerini değiştirdiği 192 emekçiyi işten attı. Başkan Serkan Acar, daha sonra değişik tarihlerde aralarında engelli kadrosunda bulunan 58 işçinin daha işine son verdi. İşten çıkarılmalarının ardından işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ödenmedi.

İşten atılan işçiler ve sendika üyeleri, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda “Direniş Çadırı” kurdu. Eylemler sürerken 60 işçi, belediye ile masaya oturdu ve haklarında kesintiler yapılarak paraları ödendi. Geriye kalan 210 işçi, işlerine geri dönmek için işe iade davası açtı.



ÇIKIŞ YOK
İşçilerin çadır eylemi sürerken DİSK Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube İşyeri Temsilcisi Doğan Şah, Aydın’da haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Aydın, “İşten atılanların hepsi alın teri ile çalışan arkadaşlarımız. Hiçbiri bankamatik memuru değil. Ortada sosyal bir cinayet var. 161 gündür hak ve hukuk mücadelesi veriyoruz. Yıllardır emek verdiğimiz işimize geri dönene kadar çadırdan çıkış yok” dedi.