MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Halk TV'de yayınlanan bir programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nu Devlet Bahçeli'ye saldırdığını iddia ederek hedef aldı.

Twitter’dan açıklama yapan Yalçın, "Mehmet Çilingiroğlu adlı sözde bilim adamı ve FETÖ’cü müptezel, CHP’nin borazanı Halk TV’de bu gece fevkalade seviyesiz, edepsiz ve ahlak dışı ifadelerle Genel Başkan'ımız sayın Devlet Bahçeli’ye saldırdı. Uzaktan yiğitlik taslamak kolay tabii… Biz bu konuda gerekeni yapar, saldırgan ve üslup mahrumu dili kökünden koparırız" ifadelerini kullandı.

Yalçın, ayrıca, “Ne var ki Çilingiroğlu hayâsızı okyanus ötesinde, ağababalarının kucağına saklanıyor” dedi.

HALK TV'Yİ DE ES GEÇMEDİ
Yalçın, Halk TV’yi de hedef almayı unutmadı. "Kabahat ondan çok, onu bizim üzerimize salarak havlatan Halk TV’de” diyen Yalçın, konuya CHP’yi de dahil ederek, “CHP’nin davulunu çalan bu TV kanalın da sürekli olarak çeşitli bahanelerle MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığı yapılıyor. Hem de en seviyesiz şekilde” dedi.

Yalçın, “Halk TV’nin son edepsizliğinin sebebi ise Genel Başkan'ımızın Tabipler Birliği'nin kapatılması gerektiğine dair açıklamalarından duydukları endişe ve kin” ifadelerini kullandı.

RTÜK'E ÇAĞRI YAPTI!
Yalçın, Halk TV konusunda RTÜK’ü de ‘yardıma’ çağırdı. MHP’li isim RTÜK’e şöyle seslendi: "Sayın Genel Başkan'ımıza dönük tahrik kokan alçakça küfür ve saldırıya çanak tutarak, FETÖ’nün it uşaklarını üzerimize saldırtan Halk TV’yi şiddetle kınıyor, bu maksatlı ve rezil yayın anlayışı hakkında işlem yapılması için ilgili mercileri göreve davet ediyoruz."

PROF. DR. ÇİLİNGİROĞLU NE DEDİ?
Halk TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu ‘Şimdiki Zaman Siyaset’ programına katılan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği ve Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasına dönük çağrısını eleştirdi. Çilingiroğlu programda şöyle konuştu:

“Tabipler Odası diyor ki “Ankara’da sadece 4 bin vaka görüyoruz.” Oradan Bahçeli çıkıp diyor ki… Ya kardeşim ben zaten Bahçeli’yi anlamış değilim. Bahçeli iptal etsin MHP’yi, geçsin AKP’ye… Orada el kaldırsın. Niye ayrı bir partisi var, anlamış değilim. Belki siz daha iyi anlıyorsunuz. Bahçeli’ye saygım sonsuz. Çıkıyor diyor ki, “Tabipler Odası’nı kapatmamız lazım. Anayasa Mahkemesi’ni kapatmamız lazım.” İmparatorluk mu kuruyorsun lan. Böyle bir şey olabilir mi ya? Biri Amerika’da çıkıp Supreme Court’u [ABD Yüksek Mahkemesi] kapatacağım diyebilir mi? Size soruyorum, diyebilir mi?”