Halkların Demokratik Partisi (HDP) Avcılar ilçe Eş Başkanı Şemsettin Duman’ın evine, 12 Temmuz günü silahla ateş edildi. Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını belirten avukat Ferdi Yamar, “Soruşturma neticesinde şüphelilerin tespit edilmesi ve bunların arkalarında olan gücün açığa çıkması için hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Artı Gerçek’ten Ayşegül Başar’ın haberine göre, HDP’li Şemsettin Duman’ın, polisler tarafından tehditlere maruz kaldıktan sonra ve İzmir’deki HDP il binasına yönelik saldırıda hayatına kaybeden Deniz Poyraz için yapılan basın açıklamasındaki konuşmasından ötürü hedef haline gelmesinin ardından evi kurşunlandı. Duman, “Gözdağı ve sindirme politikalarıyla geri adım atmamızı istiyorlar. Ama biz mücadeleyi bir günlüğüne değil tamamına erdirmek için sürdürüyoruz, insan onuru için mücadele ediyoruz. Biz geri adım atmayacağız mücadeleye aynı kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

POLİSLER ARACA BİNDİRMEK İSTEDİ
Duman kurşunlanma olayı öncesi yaşadıklarını anlatarak, “Yaklaşık bir ay önce evime polisler geldi beni aradı ‘evde misin?’ diye sordular. Ben de o sırada bir yakınımın cenazesi için çıkmıştım dışarda olduğumu, müsait olmadığımı söyledim. Olduğun yere gelelim dediler, ben de şüphelendim kalabalık bir yer söyledim. Bir süre sonra siyah bir Hyundai marka araçla buraya geldiler. Bir polis kimliğini gösterdi, arkadaki kişiler ‘arabanın içine gel burada konuşalım’ dediler. Bu durumdan kuşkulandım. Niyetlerinin kötü olduğunu da oradan uzaklaştım” dedi.

Gün içinde bir kez daha aradıklarını belirten Duman “Seni bulunduğun yerden alacağız dediler ben de ‘Çetemesiniz nesiniz? Böyle sorgulamamı olur?’ diye sordum. Israrla ‘aracınıza binmeyeceğim, ifade vereceksem bunun yöntemi bu şekilde olmaz, gelirim karakola orada avukatımla ifademi veririm’ dedim. Böyle dedikten sonra ‘Esenyurt’ta bulunan Kıraç karakoluna gelirsin’ dediler. Avcılar’ın Firuzköy’e bağlı olduğunu hatırlattım ‘O zaman oraya çağırırız’ dediler. Polisin tavrı oldukça kuşku uyandırıcıydı, daha önce de ifade verdim çok kez, standart bir ifade prosedürü değil de mafyavari bir tutum sezdim” sözleriyle şüphelerini ifade etti.

'MHP KAPATILSIN' DEDİ EVİ KURŞUNLANDI
“Bir basın açıklamasında etrafımızı en az 100-200 polis sarıyor ama sokak ortasından insanlar silahla elini kolunu sallaya sallaya gezebiliyor” tepkisinde bulunan Duman, “Olaydan 2 gün önce bir basın açıklamamız oldu. Bir parkta Deniz Poyraz anmasında yaptığımız açıklamada ‘Bir parti kapatılacaksa onun da malum parti’ olduğunu söyledim. Bu ülkeye hiçbir faydası olmayan, kapatılacak bir parti varsa o da MHP’dir. HDP neden kapatılsın? Kapanması gereken parti varsa Deniz yoldaşımızı katleden zihniyettir” dedi.

Konuşmasından iki gün sonra evi kurşunlanan Duman, “Biz olayı fark edemedik başta ama gündüz saatlerinde görgü tanıkları var. Biz 5 katlı apartmanın 3’üncü katında otuyoruz. Biz bir misafirimizle otururken ateş ediliyor. Ertesi gün eşim camın kırık olduğunu fark edince polise haber verdik. Kurşunun çekirdeği evin içinden, kovanı bahçeden çıktı. Benim evimin adresi nereden biliniyor? İyimser olarak düşünelim, diyelim bir maganda kurşunu. Sıradan insanların gezdiği, çoluk çocuğun olduğu yerlerde nasıl böyle insanlar silahla gezip ateş edebiliyor. Halkımızın canı güvende değil” sözleriyle olayı aktardı.

Avukat Ferdi Yamar, “Bilindiği üzere siyasi iktidar ve havuz medyası HDP ‘lileri, HDP dostlarını hemen hemen her gün hedef göstermekte ve kriminalize etmeye çalışmakta. Bu sebeple HDP il ve ilçe binaları faşist saldırılarla karşılaşmaktadır. Aynı şekilde il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve eş başkanlar hemen hemen her gün tehditlerle, faşist saldırılarla yaşamlarını idame ettirmekte ve can güvenliklerinin dahi olmadığı bir ortamda politika yapmaya çalışmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Hukuki sürecin takipçisi olacağını belirten Yamar, “Konuya ilişkin 155 polis merkezi müvekkil tarafından aranmış, olay yeri inceleme ekipleri müvekkilin camına isabet eden kurşun çekirdeğini çıkarmış ve inceleme başlatmıştır. Soruşturma Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Soruşturma neticesinde şüphelilerin tespit edilmesi ve bunların arkalarında olan gücün açığa çıkması için hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi.