İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Fatih Altaylı programda Akşener’e “MHP ile orta ve uzun vadede tekrar iş birliği olabilir mi? diye soruyorlar. AK Parti ile zaman zaman yakınlaştığınız şeklinde algı var. Daha önce bunu reddettiniz. Sanki Meral Akşener ve partisi AK Parti ile uyumlu gidebilir mi” sorusunu yöneltti.

Meral Akşener ise şöyle yanıt verdi:

Biz ANAP-DYP mücadelesini ve birleşmesini çok yoğun yaşadık. Sonuçta olmadığını daha sonra sayın Ağar ile sayın Mumcu döneminde deneme yapıldı ama olmadı. MHP ile BBP'nin birleşmesi yıllarca konuşuldu. Partileri işbirliğine iten seçmendir. Partileri birleştiren de seçmendir. Biz AK Parti'nin olumlu davranışlarının olumlu olduğunu söyledik. Biz söylemlerinde çok net olan siyasi partiyiz.

MHP’DEN SERT AÇIKLAMA
Fatih Altaylı'nın yönelttiği sorular ve Meral Akşener’in yanıtları nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan sert bir açıklama geldi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Semih Yalçın şunları kaydetti:

İdeolojik ön yargılarını her fırsatta MHP muarızlığıyla besleyerek hayat süren Fatih Altaylı’nın; ipi pazara çıktığı için itibar edilmeyen ve artık kamuoyunda unutulmaya başlayan İP Müdiresini yeniden parlatma çabası, Habertürk TV’nin inandırıcılığına ve basın etiğine gölge düşürmüştür.

Fatih Altaylı, dünkü programında; haddini hududunu bilmeden doğrudan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi, MHP camiasını ve partimizin kurumsal kimliğini hedef almıştır. 

Aklınca hırsıza yol belleten, İP Müdiresine ayak veren Fatih Efendi; “Devlet Bahçeli MHP’nin başından giderse…” şeklindeki yaklaşımla Sayın Genel Başkanımız aleyhinde durup dururken gündem oluşturma çabasına girmiştir.

Adı bile eynine beş numara bol gelen Fatih Efendi’nin bu zorlama gayreti, ümitsiz ve çaresiz bir arayışın olduğu kadar; akılsızca sergilenmiş cüretkârlığın, aymazlığın, kara bir vicdanda birikmiş kinin, müstemleke tipi aydın taslaklarına özgü hazımsızlık ve tahammülsüzlüğün göstergesidir.

Altaylı örneğinde olduğu gibi; medyada MHP karşıtlığından ve Ülkücü düşmanlığından beslenen, ideolojik peşin hükümlerinin çirkinliklerini mesleğine yansıtan solcu ve Marksist zihniyetli kişilerin, her fırsatta içlerindeki erik kurusunu ortaya dökmesi; bilindik ahlaki zaafların, meşreplerin ve çapsızlıkların mahsulüdür.

Milletimizin zerrece değer vermediği siyaset ve toplum anlayışını artık geçmişte bırakması beklenen Altaylıvari örümcekli kafaların, Habertürk TV’nin yayıncılık anlayışına nasıl yön verdiğini ve bu medya kuruluşunu nasıl yerin dibine batırdığını ibretle gözlemliyoruz.

Dünkü evlere şenlik program, sadece Altaylı’nın değil; Habertürk TV’nin de MHP’ye karşı hasmane ve tarafgir bir tutum içinde olduğunu, aynı zamanda İP-HDP-CHP’nin sözcülüğünü, borazanlığını yapmaya başladığını ele vermiştir.

Son zamanlarda MHP konusundaki haber ve yayın politikalarından rahatsız olduğumuz Habertürk TV’den, bu son yayın mizanseninin maksadı hakkında bir açıklama bekliyoruz.

Soruyoruz: Habertürk TV, camiamızı tahrik eden bu tarafgir yayıncılığıyla hangi amaca hizmet etmektedir?

Bu arada Fatih Efendi kamuoyundan gelen haklı tepkiler karşısında program sonunda “İt ürür kervan yürür.” deyip “kelp” kelimesini sarf ederken Ülkücüleri kastetmişse, içine düştüğü utanç verici sefaleti aksettiren bu aşağılık hakareti ve hastalıklı ruhuna pek yakışan sıfatı kendisine misliyle iade ediyoruz.

Programcıları üzerinden algı yaratma peşinde olan Habertürk TV’nin HDP-İP-CHP yanlısı tutumunu şiddetle kınıyoruz.