MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Berberoğlu hadisesinde asıl yargılanması gereken kişi de Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu'nun sorumluluğu gözden ırak tutuluyor. Adeta bu hadisede Kemal Kılıçdaroğlu kuryelik yapmıştır. Bunu niye kimse konuşmuyor ve tartışmıyor. Asıl üzerinde durulması gereken husus budur" dedi.

Akçay, Afyonkarahisar'da bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 13. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, MHP'nin Türk siyasetinde daima istikamet çizen ve yol gösteren bir siyasi hareket olduğunu söyledi.

'KILIÇDAROĞLU YARGILANSIN'
Akçay, Anayasa Mahkemesinin en son CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararının da içeriğinin yanlış olduğunu savundu.

"Burada bir hak ihlali söz konusu değildir" diyen Akçay, şöyle devam etti:

Anayasanın 83. maddesini gerekçe göstererek bu karar veriliyor. Çok ilginçtir, aynı anayasanın 125'inci ve geçici 20'nci maddesini de yok sayıyor. Anayasa Mahkemesi zaten anayasaya uygunluğu denetleyen bir kurum olarak bu maddeleri görmezden gelmiştir. Enis Berberoğlu üzerinden gereksiz polemik ve tartışma ortaya çıkarıldı. Bu tartışmalarla asıl gerçekler gizleniyor arkadaşlar. MİT tırları, FETÖ kumpasıyla Türkiye'ye iftira atılmasına ve bir kısım devlet sırlarının da ortaya çıkarılmasına yol açan bir casusluk faaliyeti olarak ortaya çıktı. Kim bu Berberoğlu? Berberoğlu kim? O zaman milletvekili, eski gazeteci. İşin hakikatine baktığımızda Kemal Kılıçdaroğlu, o dönem Zaman gazetesini ziyaret ediyor. Ondan 10 gün sonra, bu MİT tırları hadisesini de Can Dündar, Cumhuriyet gazetesinde haber yapıyor. Hatta bunu kendi yazdığı kitabında da itiraf ediyor. Daha sonra ben bunu 'solcu milletvekilinden aldım' diyor. Onun da Berberoğlu olduğu ortaya çıkıyor. Şimdi düşünelim. Bir milletvekili kendiliğinden bunu Can Dündar'a servis etmiş olabilir mi? Bu mümkün değil, Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberi olmadan.

Kılıçdaroğlu'nun eline tutuşturulan birtakım dosyalar, belge ve bilgilerle pek çok yanlış ve yanıltıcı duruma vesile olduğunu iddia eden Akçay,  "Bu onlardan birisidir. Bana göre de bu Berberoğlu hadisesinde asıl yargılanması gereken kişi de Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu'nun sorumluluğu gözden ırak tutuluyor. Adeta bu hadisede Kemal Kılıçdaroğlu kuryelik yapmıştır. Bunu niye kimse konuşmuyor ve tartışmıyor. Asıl üzerinde durulması gereken husus budur" dedi.

Divan başkanlığını da Akçay'ın yürüttüğü olağan kongrede, Mehmet Kocacan yenden il başkanı seçildi.