MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından dikkat çeken ifadeler şöyle:

"Fiyat artışlarının önünü arkasını incelemek durumundayız.

Fiyat artışlarının geri planında Türkiye'den intikam almak isteyen mihraklar vardır.

Kiraların haksız hukuksuz artışlarının gerçek sebebi nedir?

Etiketlerin arkasında kim varsa suçludur. Cebini doldurmaya çalışanları rezil edeceğiz.

Türkiye ne zaman atağa geçse gecikmeksizin siyasi, diplomatik ve ekonomik operasyonlar birbiri ardına sökün etmektedir.

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yaşanan iç ve dış mahreçli ekonomik saldırılarının, ekonomide kurulan tuzakların benzerlerine de bugün şahit oluyoruz.

AKŞENER'E YANIT
İmparatorluğumuzu ayakta tutan hükümdarı istibdat ile ananlar tarih cahili olmaları bir yana milli tarihimize yabancıların gözüyle bakan sefillerdir. Abdülhamid’i kimler sevmiyorsa tedavi edilmemiş kuyruk acısını hala kimler çekiyorsa onlara dikkat edeceğiz. Çünkü onlar Batı’nın etki ajanlarıdır. Üstelik 1900’lü yılların başında sahnelenen kahpe oyunların mültezimleridir.

Gafiller ne istiyorlar tarihimizden. Neyin istibdadından bahsediyorlar? Bilmedikleri, tanımadıkları büyüklerimizi hangi bilgi, belgelerle itham ederler. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugünün Abdulhamid'i olarak görülüyorsa bizce mahsuru yoktur, övgünün tezekkürüdür.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA AÇIKLAMALARI
İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'ye yaptırım uyguladığı biliniyorken, bu iki devletle NATO şemsiyesi altında eşit sorumluluklarla yer almamız hangi hakla beklenmektedir?

İsveç bölücü terörün Kuzey Avrupa’daki kundağı, kuluçkası ve kumanda odasıdır. İkinci Kandil Dağı, İsveç’tedir.

'NATO'DAN ÇIKMA' SEÇENEĞİ
Türkiye çaresiz değildir. Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız.

Türkiye’nin itirazları ciddiye alınmıyorsa, NATO’daki varlığı ciddiye alınmıyor, saygı görmüyor demektir. Alsınlar İsveç’i, alsınlar Finlandiya’yı tepe tepe kullansınlar; Rusya’ya karşı yeni bir siper koysunlar. İhtiyaç hasıl olursa, gelişmeler başka bir seçenek bırakmazsa Türkiye’nin Türk dünyasının ve 57 İslam ülkesinin de katılacağı yeni bir güvenlik teşkilatının kurulması mümkündür; belki de en doğrusu budur. Mesela Asya ve Orta Doğu Güvenlik Örgütü ismiyle kurulacak güvenlik teşkilatı aynı zamanda NATO’nun dünya genelinde dengelenmesini de sağlayacaktır. Kim nereye doğru genişliyorsa genişlesin.

‘FİYAT ARTIŞLARININ ARKASINDA FETÖ VE İNTİKAM ALMAYI HEDEFLEYEN MİHRAKLAR VAR’
Bahçeli ekonomideki kötü gidişattan iktidar politikalarını değil, “dış mihrakları” sorumlu tuttu. Bahçeli şöyle konuştu:

“Ekonomik güvenliğimiz, geleceğimiz yayılım ateşine tutulmuştur. Döviz fiyatlarındaki yükselişin önlenmesi için hükümet tedbir almaktadır.

Geri adım atmayacağız, aciz düşmeyeceğiz, Türkiye sevdamızdan ödün vermeyeceğiz. Fiyat artışlarının istikrar kazanacağına ve düşeceğine inanıyoruz. Vatandaşlarımızın kesesine dokunan ve şikayetlerinin yaygınlaşmasına neden olan fiyat artışlarının önünü arkasını dikkatle incelemek durumundayız.

FETÖ’cülerin ticaret hayatını zehirleyecek ekonomik istikrarın bozulması için arayış içinde oldukları bir gerçektir. Türkiye’yi ekonomik olarak zora sokan fiyat artışlarının geri planında bize göre Türkiye’den intikam almayı hedefleyen mihraklar vardır. FETÖ bu kumpasın tam ortasında bulunan maşadır.

KİRA ARTIŞLARI
Konut fiyatlarıyla birlikte, artışların gerçek sebebi nedir? Kiracılarla ev sahipleriyle aralarında çıkan tartışmaların, marketlerde soğandan patatese, bakliyattan diğer gıdalara varıncaya kadar artışın karşısında kim varsa suçludur.

Kiralardaki denetimsiz yükselişe sessiz kalamayız. Konut fiyatlarındaki artışı atıl vaziyette seyredemeyiz. Denetimleri sıklaştırarak, cebini dolduranları rezil etmeliyiz. Fırsatçıların yakasından tutup bedelini ödetmeliyiz.

Türk milleti sahte demokratlara aldanmayacak, aldırmayacaktır. Mazisinde karneyle ekmek verilen hüzün dolu yılların olduğu CHP’nin ve başındaki zatın konuşmaya yüzü bile yoktur. Milletimizin ve devletimizin yanında sapasağlam yerimizi alacağız.

Tasarlanmış kahramanlıklara karnımız toktur. Gaz yağı yokken haşhaş yağı kullanılan yıllar aklımızdan çıkmamıştır. Biz tarihten dersimizi aldık. Sabırla, sebatla, metanetle, dayanışmayla, bir ve beraberce zorlukları aşacağız. Kavga ve kutuplaşmadan beslenen firavunları Allah’ın izniyle mahçup edeceğiz.”